NISAM BIO NASILAN, SAMO SAM JE GURNUO: U Novom Sadu počelo suđenje Beli Kihutu (67) zbog ubistva supruge Gizele (65) u Temerinu

LJ. P.

31. 05. 2022. u 20:36

BELA Kihut (67), koji je optužen da je 2. februara prošle godine uveče u porodičnoj kući u Proleterskoj ulici broj 12 u Temerinu, udarcima po glavi i telu usmrtio dve godine mlađu suprugu Gizelu, u utorak je na početku suđenja u Višem sudu u Novom Sadu više puta ponovio da ženu nije tukao.

НИСАМ БИО НАСИЛАН, САМО САМ ЈЕ ГУРНУО: У Новом Саду почело суђење Бели Кихуту (67) због убиства супруге Гизеле (65) у Темерину

Žrtva - Gizela Kihut

Odgovarajući na pitanja, uz pomoć tumača za mađarski jezik, jer slabo razume i govori srpski, Kihut je kazao da ne vidi u čemu je bio nasilan, i da je toga dana Gizelu samo odgurnuo, kada je htela da iz njegovih ruku uzme svoj mobilni telefon, koji joj je on prethodno oduzeo. Drugog fizičkog kontakta, kako je izjavio, između njih nije bilo.

- Sporečkali smo se toga dana, a poseban razlog je bio švalerisanje moje žene, i ja sam je zbog toga zadirkivao - kazao je Kihut, dodajući da ju je kada se vratila iz prodavnice pitao da li se našla sa švalerom i obavila sa njim šta je htela. - Na to mi je odgovorila da je ostavim na miru.

U jednom momentu, Gizela je, prema njegovim rečima, krenula da mu oduzme telefon i on ju je tada rukama odgurnuo. Žena je pala između vrata i stolice i ležala je na podu na leđima. Imala je povredu kod gornje usne, koju je, po njegovom mišljenju, zadobila prilikom pada na stolicu.

- Ranije je nisam optuživao za švaleraciju, sumnjao sam da je moja surpuga imala drugog, a počeo sam da sumnjam 2016. godine, posle moje druge operacije i govorio sam joj da sumnjam - rekao je u svoju odbranu Kihut. - Nisam upoznat sa nalazom veštaka o Gizelinim povredama, pročitao sam o tome u optužnici. Tokom braka sam udarao ženu, ali nogama nisam. Bilo je udaraca rukama.

Beline i Gizeline ćerke, Čila Kihut i Silvija Bujdošo, iako privilegovani svedoci, izjavile su da ostaju pri onome što su rekle u istrazi, navodeći da je otac bio nasilan prema majci i da je Gizela više puta bežala od kuće. Da je Bela bio nasilan prema supruzi, u svom svedočenju je potvrdila i Eržebet Zavarko, rođena sestra, sada pokojne Gizele, i rekla da se to videlo na njoj.

Nastavak glavnog pretresa je 7. juna, kada će biti saslušani veštaci.

BRAT ŽRTVE NIJE SVEDOČIO

PRED sudskim većem u utorak se pojavio i Laslo Oros, brat blizanac sada pokojne Gizele. Iako je posle njenog ubistva dao izjavu u tužilaštvu, on je iskoristio svoje pravo privilegovanog svedoka da ne svedoči.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

POMENULE I KRVNU OSVETU: Sestre mladića kojeg je Laušević usmrtio samo jednom su se obratile javnosti