SUĐENJE ZA UBISTVO U BELVILU Nikčević: Nisam to uradio, savest mi je čista

S. J. M.

25. 05. 2022. u 14:53

TUŽILAŠTVO me tereti da sam 12. 11. 2020. navodio GPS-om kretanje ubice Bojana Mirkovića, bazna stanica telefona sa kog je navođeno je bila u Batajnici, a ja sam tog dana bio u Kruševcu i vratio se u Beograd oko 18.00 časova uveče.

СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО У БЕЛВИЛУ Никчевић: Нисам то урадио, савест ми је чиста

Foto: Printskrin

Ovo je na jučerašnjem suđenju kazao Ivan Nikčević, optužen za saizvršilaštvo u ubistvu Mirkovića u novobeogradskom naselju Belvil, sa Lazarom Tejićem (koji je pucao) Bojanom Kovačevićem i Dušanom Kokoružom. On je kazao da ga terete i da je 8. 11. u 23.30 časova u Dobanovcima Tejiću, za koga tvrdi da ga ne poznaje, objasnio kako da postavi GPS ispod auta.

- Ja sam tog dana bio sa devojkom Anđom. Jedino što nisam porekao je da sam nabavio sredstva koja su korišćena za izvršenje tog krivičnog dela, ali ne kao učesnik, već u sklopu posla, jer sam se bavio prodajom softvera i telefona. Tu opremu sam prodao čoveku na auto-putu. Ja to nisam uradio i savest mi je čista - kazao je Nikčević.

Na suđenju je svedočio Siniša Drulović, koji je ispričao da je držao restoran u koji je Nikčević dolazio da jede, pa su se počeli družiti i zajedno su otvorili dostavu hrane, a bavili su se i trgovinom automobilima.

- Tog 12. novembra smo iznajmljenim "smartom" išli u Kruševac da kupimo mercedesa. Nikčević je vozio do tamo i nisam primetio da je usput kucao neke poruke ili gledao mape na telefonu - kazao je Drulović. - Bili smo tamo ceo dan i u povratku ja sam vozio "smart", a Ivan "mercedesa". Moj "citroen" je bio tad na servisu, a on nije imao auto, pa smo išli iznajmljenim. Tri-četiri dana ranije smo išli u Kragujevac i gledali nekog "jaguara" , vozili ga u dva servisa na pregled, ali smo na kraju odustali od kupovine.

U sudnici je svedočila i Ivanova tadašnja devojka Anđa Stojanović, koja je i radila u njegovoj firmi administrativne i sekretarske poslove. Ona je kazala da se on 8. 11. ujutru dovezao u lokal na posao i sa Sinišom otišao u Kragujevac, a da su dan ranije bili zajedno i kod njega u kući.

Inače, na ovom suđenju su svedočile Nikčevićeva biša venčana žena, bivša vanbračna žena i bivša devojka. Bivša vanbračna žena Anita Keserović je rekla da je preko Ivana upoznala Bojana Mirkovića i da je iz novina saznala da je ubijen.

- Tad sam se čula sa Ivanom i trebalo je da zajedno idemo na sahranu, ali se mlađa ćerka razbolela i ja sam odustala - kazala je Anita.

S. J. M.

ODBIJENO JEMSTVO OD 70.000 EVRA

IVAN Nikčević ponudio je sudu jemstvo od 70.000 evra u gotovini da se pusti u kućni pritvor. Navedeno je da je bio na VMA na lečenju zbog stanja sa bubrezima, da pije lekove za srce i da ima četvoro dece. On je naveo da je 19 meseci u pritvoru zbog uznemirenja javnosti i da je jedini čovek u Beogradu koji je u pritvoru po toj osnovi.

Sud je odbio jemstvo i on ostaje u pritvoru. Takođe je rečeno i da je Apelacija odbila žalbe branilaca na ranije odluke da se optuženima ne ukine pritvor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju