MIRKO AJKOVIĆ OSUĐEN NA ŠEST MESECI USLOVNE KAZNE: Donesena presuda za nasilje nad ženama u Bulevaru Nemanjića u Nišu

J.Ćosin

14. 04. 2022. u 11:40

NIŠLIJI Mirku Ajkoviću (39), bratu Zorana Ajkovića Ajkule, izrečena je uslovna zatvorska kazna od šest meseci, ali i mera psihijatrijskog lečenja, jer je 24. jula tukao dve žene na ulici samo zato što su htele da od njega zaštite stariju sugrađanku. Kako je tada saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, incident se dogodio u Bulevaru Nemanjića u Nišu.

МИРКО АЈКОВИЋ ОСУЂЕН НА ШЕСТ МЕСЕЦИ УСЛОВНЕ КАЗНЕ: Донесена пресуда за насиље над женама у Булевару Немањића у Нишу

Foto: Printscreen

Osnovni sud je optuženom utvrdio kaznu zatvora od šest meseci, koja se neće izvršiti ukoliko u roku od godinu dana od pravosnažnosti presude ne izvrši drugo krivično delo. Takođe, izrečena mu je i mera bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja na slobodi – saopštio je Vladimir Rakonjac, portparol ove pravosudne institucije.

Optuženom se na teret stavlja krivično delo nasilničko ponašanje iz stava 2 člana 344 Krivičnog zakonika.

Osim izjava oštećenih, ali i brojnih građana koji su se zatekli na licu mesta, krunski dokaz krivičnog dela za koje se Ajković tereti su video-snimci koje su napravili svedoci događaja. Na jednom od njih vidi se kako nasilnik izlazi iz auta, gura jednu ženu koja mu kreće u susret, a zatim i nju i njenu prijateljicu otvorenom šakom udara po glavi.

Nakon napada je ušao u svoj BMV, ali je efikasnom policijskom akcijom lišen slobode neposredno nakon što je napao dve Nišlijke.

Niška porodica Ajković poznata je u podzemlju, a poznavaoci prilika u kriminalnom svetu kriminal kao njihov "porodični posao". Kako navode mediji, otac Veselin i dvojica braće Mirko i Zoran godinama su važili za šefove podzemlja u gradu na Nišavi.

Zoran je tako godinama povezivan sa trgovinom drogom i pranjem para, a u kućnom pritvoru je završio sa nanogicom zbog iznude.

BONUS VIDEO: 

TRI KOVČEGA ZA UBIJENU PORODICU: Na Ateničkom groblju u Čačku sahranjeni Glišovići

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

TRAŽE DA ĆERKA JANA SVEDOČI: Nastavlja se suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo supruge Jelene (FOTO)