ODBIJEN ZAHTEV ODBRANE: Advokat Veljka Belivuka tražio izuzeće predsednika Višeg suda

E. H.

14. 03. 2022. u 11:22

APELACIONI sud u Beogradu odbacio je zahtev za izuzeće predsednika Višeg suda u Beogradu koji je prošlog utorka sudu podneo advokat Dejan Lazarević, u okviru procesa u kom brani osumnjičene vođe organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a koji su njegov zahtev podržali.

ОДБИЈЕН ЗАХТЕВ ОДБРАНЕ: Адвокат Вељка Беливука тражио изузеће председника Вишег суда

Marko Miljković Mare i Veljko Belivuk

Prošle sedmice odbačeni su ili odbijeni ostali zahtevi Lazarevića za izuzece tužilaca, pa se uskoro očekuje da sud zakaže novi termin za pripremno ročište u ovom procesu.

Apelacioni sud je inače odbacio kao nedozvoljen zahtev za izuzeće predsednika Višeg suda u Beogradu jer nije postupajući sudija, kao i jer u zahtevu nisu navedeni razlozi za izuzeće, precizirala je za Tan‌jug portparolka suda Mirjana Piljić.

Tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić je u petak odbio kao neosnovan zahtev za izuzeće svojih zamenika, tužilaca Saše Ivanića i Zorana Babića, što je takođe u utorak zatražio advokat Lazarević, pred početak pripremnog ročišta.

Izuzeće Nenadića prethodno je odbilo Republičko javno tužilaštvo.

Belivuku i Miljkoviću kao i pripadnicima njihove grupe pripremnim ročištem treba da počne suđenje za pet ubistava, drogu, otmice, oružje...

BONUS VIDEO: JOJKIN SIN PRVI PUT ZA MEDIJE: Postoje dokazi da moj otac i stric nisu učestvovali u ubistvu Đokić

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni