SEKIROM UBIO MAJKU, IDE NA PSIHIJATRIJSKO LEČENJE: Izrečena presuda Srđanu Paukoviću

Lj. P.

28. 01. 2022. u 12:50

U VIŠEM SUDU u Novom Sadu završeno je suđenje za prošlogodišnje ubistvo Slavujke Pauković (54), za koje je osumnjičen njen sin Srđan Pauković (29).

СЕКИРОМ УБИО МАЈКУ, ИДЕ НА ПСИХИЈАТРИЈСКО ЛЕЧЕЊЕ: Изречена пресуда Срђану Пауковићу

N. KARLIĆ

 Njemu je izrečena mera obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi. On se nalazi u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, i nije prisustvovao ročištu, a pritvor mu je produžen do upućivanja u zdravstvenu ustanovu.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je podiglo optužnicu protiv ovog dvadesetdevetogodišnjaka iz Bačke Palanke, zbog sumnje da je 2. ili 3. juna 2021. godine u porodičnoj kući u ulici Šumskoj 34, na periferiji grada, u stanju kada nije bio sposoban da shvati značaj svog dela, odnosno u stanju neuračunljivosti, na podmukao i svirep način, sa više udaraca sekirom, usmrtio majku Slavujku sa kojom je živeo pod istim krovom.

NIJE BILO PRIJAVA NASILjA

U PORODICI stradale Slavujke P., prema nezvaničnim saznanjima, nikada nije bilo prijava za bilo kakvo nasilje, niti je Srđan imao bilo kakvih problema sa zakonom. Komšije kažu da nikada nisu čule povišen ton iz njihove kuće, niti svađu.

Njemu se pripisuje da je iz pomoćne prostorije uzeo sekiru, prišao krevetu u kojem je nesrećna žena ležala, tako da nije mogla da ga vidi, i bez ikakvog povoda sekirom je devet puta udario u predelu glave, ali i ruke koju je podigla, verovatno da se odbrani. Nesrećna žena je ubrzo podlegla zadobijenim povredama.

Stravičan zločin otkriven je kada je Slavujkina ćerka, a Srđanova sestra, koja inače živi i radi u Novom Sadu, došla u Bačku Palanku, jer joj majka, sa kojom se svakodnevno čula, što je bilo uobičajeno, nije odgovarala na telefonske pozive. Kada je došla zatekla je zaključanu kuću, te je pozvala komšije, a ubrzo je stigla i policija.

Beživotno Slavujkino telo u lokvi krvi zatekli su u sobi, na krevetu, zamotano u ćebe. Ubrzo posle toga, kući se iz rada vratio i Srđan.

Policija je, nakon što je na licu mesta zatekla stravičan prizor, pokušala da razgovara sa Srđanom, ali je on, kako saznajemo, pričao nepovezano i pokušao je da se opravda čudnim i nerazgovetnim pričama. Dok je trajao uviđaj, Srđan je samo sedeo u dvorištu i ponavljao da ga boli glava i da on nije počinio ubistvo. Sekira s kojom je, najverovatnije, počinjeno ubistvo, nađena je sakrivena u šupi pored kuće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KLIMATSKE PROMENE I OTAPANJE LEDNIKA: Kako spasti skijališta od nestanka