OPTUŽNICA JOŠ NIJE PRAVOSNAŽNA: Novosađanin D. P. (80), koji je optužen za trgovinu ljudima, odlukom Višeg suda, ostaje iza rešetaka

LJ. P.

27. 01. 2022. u 16:14

OPTUŽNICA podignuta protiv Novosađanina D. P. (80) zbog sumnje da je trgovao ljudima, potvrđena je, ali još nije postala pravosnažna.

ОПТУЖНИЦА ЈОШ НИЈЕ ПРАВОСНАЖНА: Новосађанин Д. П. (80), који је оптужен за трговину људима, одлуком Вишег суда, остаје иза решетака

Policija upada u jedan od salona "za masažu", Foto MUP

NJemu je, kako saznajemo u Višem sudu u Novom Sadu, ponovo produžen pritvor, i ova mera može trajati do 16. marta.

Osamdesetogodišnjak je uhapšen marta 2021. godine, pod sumnjom da je od 2017. godine vrbovao žene za pružanje seksualnih usluga u njegovom salonu za masažu, koristeći njihovu tešku materijalnu situaciju. On se sumnjiči da je zloupotrebom teških prilika, vrbovao i eksploatisao radi prostitucije šest žena, u svojim improvizovanim salonima, na četiri lokacije u Novom Sadu.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je vodilo istragu o ovom slučaju, a radi zaštite žrtava seksualne eksploatacije, oštećenima je dodeljen status posebno osetljivog svedoka, i one su saslušane u skrin-sobi.

Žene koje je osumnjičeni angažovao, kako se sumnja, pružale su usluge masaže na više lokacija, a jedan od stanova u kojem se to dešavalo je u Ulici Pavla Papa u Novom Sadu.

Prema nezvaničnim saznanjima, "usluge" devojaka nuđene su preko oglasa u novinama, ali i na internetu, a u razgovoru preko telefona bi se dogovarali u vezi sa masažom, a onda bi zainteresovani dolazili na datu adresu. Kada bi klijent došao ispred "salona", trebalo je ponovo da pozove i javi se da je ispred, i tek tada bi ga puštale u stan.

Komšijama u jednom od stanova u centru grada, kako su ispričali posle policijske akcije 24. marta, ništa nije bilo sumnjivo, i nisu znali da se tu nalazi salon za masažu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

IZMEĐU MEMŠE I SAKALE, IZMEĐU KLASIKE I MODERNOG: Dobro poznati lanac koji garantuje ugodan odmor i dobru uslugu