NEGIRALI KRIVIČNA DELA: Počelo suđenje četvorici prvobitno optuženih za pripremu ubistva Jovana Vukotića, sud im produžio pritvor

Tanjug

17. 01. 2022. u 12:23

U Višem sudu u Beogradu danas su na početku suđenja Marko Drakula i druga trojica optuženih negirala krivična dela za koja se terete, a to su nedozvoljeno nošenje oružja i falsifikovane policijske opreme koja je kod njih pronađena prilikom hapšenja u decembru 2019. godine.

НЕГИРАЛИ КРИВИЧНА ДЕЛА: Почело суђење четворици првобитно оптужених за припрему убиства Јована Вукотића, суд им продужио притвор

Foto: Tanjug

Drakul je takođe negirao da je napao policajca prilikom hapšenja, a na kraju današnjeg suđenja sud je odbio da ukine pritvor svoj četvorici optuženih u kojem su već 26 meseci.

Oni su prvobitno bili uhapšeni i optuženi za pripremu ubistva Kotoranina Jovana Vukotića, planom da ga otruju dok je bio u ekstradicionom pritvoru u Okružnom zatvoru 2019.

Međutim, Viši sud u Beogradu je krajem oktobra 2021. godine odbio ovu optužbu, nakon što je Apelacioni sud dva puta ukidao odluke o potvrđivanju optužnice protiv njih i vraćao ih na ponovno razmatranje.

Pošto je ova optužba obijena, njima se sudi za krivična dela i nedozvoljeno nošenje oružja i posebni slučajevi falsifikovanja isprava, jer je kod njih prilikom hapšenja pronađeno oružje, kao i lažni policijski prsluci sa oznakama UKP, kačketi i policijska značka, koja je ukradena još 2006.

Depositphotos

Pored Drakule koji je sve negirao, odbranu su danas izneli i optuženi Marjan Dimitrijevski, Nikola Jovanović i Nemanja Milutinović.

Marjan Dimitrijevski ispričao je sudu da oružje koje je pronađeno u auto kod njega nije pravo i da ne može da ispaljuje bojevu municiju, tvrdeći da ga je kupio na buvljoj pijaci u Pančevu.

Isto je rekao i za lažnu policijsku opremu, navodeći da je imao u planu da snimi spot za Jutjub jer se od toga lepo zarađuje.

Naveo je takođe da je voleo da gleda emisiju Mašana Lekića.

I Nemanja Milutinović je negirao krivična dela, a sva trojica su rekla da uopšte ne poznaju optuženog Nikolu Jovanovića.

Jovanović se žalio sudu da je on jedinstven slučaj u Evropi koji je 26 meseci u pritvoru zbog gasnog pištolja koji se koristi na konjskim trkama.

Na kraju suđenja njihovi advokati su tražili od suda da im ukine pritvor, ali je sud to odbio.

Foto: Printscreen

Sledeće suđenje je zakazano za 10. februar.

Prema, sada već delimično potvrđenoj optužnici, okrivljeni se terete da su obučeni u policijske uniforme presreli osobu blisku Vukotiću koja mu je obično donosila ručak u pritvor iz jednog beogradskog restorana.

Predstavljajući se kao policajci, presreli su tu osobu, ali ona u tom trenutku nije imala hranu, već garderobu.

Zatražili su da provere šta se nalazi u paketu namenjenom Vukotiću, ali pošto je njegovoj poseti to bilo sumnjivo, odmah je prijavila nadležnima i usledilo je hapšenje.

Vukotić je početkom februara 2020. godine izručen Crnoj Gori koja ga je tražila zbog dve istrage pokušaja ubistava, ali su obe u međuvremenu obustavljene, i sada se nalazi na slobodi.

On se pominjao u medijima kao "visoko rangirani pripadnik ''škaljarskog klana''”.

BONUS VIDEO: 

Hapšenje razbojnika koji su pucali na Novom Beogradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!