MAGDA TRAŽI USLOVNU SLOBODU: Sudu podneta molba u ime bivšeg legionara

N. B.

06. 12. 2021. u 20:45

BRANILAC bivšeg pripadnika "Legije stranaca", Marinka Magde, koji je u Mađarskoj zbog više ubistava osuđen na doživotnu robiju, a ta presuda je u Srbiji u posebnom postupku zamenjena kaznom od 40 godina, podneo je Višem sudu u Subotici molbu za njegovo uslovno puštanje na slobodu.

МАГДА ТРАЖИ УСЛОВНУ СЛОБОДУ: Суду поднета молба у име бившег легионара

Foto: Printskrin

Advokat Slavko Petrić ističe da je taj zahtev podneo sredinom avgusta, ali da još nema nikakvog odgovora.

Magda se skoro 28 godina nalazi iza rešetaka, a pošto je izdržao dve trećine kazne, prema zakonu, stekli su se uslovi za podnošenje molbe. U donošenju odluke, subotičkom Višem sudu biće presudno mišljenje o njegovom ponašanju od nadležnih iz zatvora "Čilag" u Segedinu, gde Magda izdržava kaznu.

- S obzirom na to da je inostrana presuda priznata u Republici Srbiji i da je okrivljeni izdržao više od dve trećine izrečene kazne, smatramo da je sud Republike Srbije nadležan da odluči o ovoj molbi - navodi između ostalog advokat Petrić. - Dosadašnje ponašanje i do sada izdržana kazna, ukazuje na to da okrivljeni, dok traje ustavni otpust, neće izvršiti novo krivično delo. Okrivljeni se u toku izdržavanja kazne tako popravio da se može sa osnovom očekivati da će se na slobodi dobro vladati...

Magda je u Mađarskoj osuđen zbog četiri ubistva, Antala Horvata, njegove supruge Rozalije, Dragutina Kujundžića i Edite Nemet. Paralelno, u Srbiji se protiv njega vodio postupak zbog niza najtežih zločina, zbog čega mu je bila izrečena smrtna kazna, koja je, nakon izmene Zakona, preinačena u 40 godina zatvora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)