NEMAM VEZE SA UBISTVOM ĆURUVIJE: Radomir Marković izneo završnu reč na suđenju za ubistvo novinara

N. B.

25. 10. 2021. u 20:22

RADOMIR Marković, nekadašnji šef resora Državne bezbednosti Radomir Marković, optužen za umešanost u ubistvo novinara i vlasnika "Dnevnog telegrafa" Slavka Ćuruvije 1999. godine, u ponedeljak je pred Specijalnim sudom u Beogradu u svojoj završnoj reči još jednom odbacio sve tvrdnje tužilaštva, navodeći da nema nikakve veze sa onim za šta ga terete.

НЕМАМ ВЕЗЕ СА УБИСТВОМ ЋУРУВИЈЕ: Радомир Марковић изнео завршну реч на суђењу за убиство новинара

Foto: Arhiva Novosti

Istakao je da je postupak protiv njega, kao i optuženih, Milana Radonjića i Ratka Romića pokrenut "jer nisu pristali da lažno svedoče protiv nekadašnjeg predsednika Slobodana Miloševića". Pored njih sudi se i Miroslavua Kuraku (u bekstvu), koji je označen kao neposredni izvršilac.

Marković je podsetio veće da Ćuruvijina nevenčana spruga Branka Prpa, koja je u trenutku napada bila sa njim, na mestu ubistva nije videla Kuraka i Romića, već drugu osobu. Dodao je da pojedini pripadnici "zemunskog klana" koji su svedočili, a na osnovu čijih je izjava pokrenut ovaj postupak, nemaju direktna saznanja o ubistvu.

- To nema ni ostalih 100 svedoka koji nešto misle ili pretpostavljaju - kazao je Marković i odbacio i svedočenje Milorada Ulemeka Legije, koje je Tužilaštvo predstavilo kao ključno u ovom postupku.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna