PREŽIVEO JER JE BIO PONEDELJAK: Počelo suđenje maloletnom belivukovom "vojniku" I. I. za zlostavljanje navijača I. S.

S. J. M.

04. 10. 2021. u 19:59

U VIŠEM sudu u Beogadu započelo je prvo suđenje jednom od pripadnika kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koja se sumnjiči za otmicu, držanje u zatočeništvu, zlostavljanje i silovanje maloletnog navijača Partizana I. S.

ПРЕЖИВЕО ЈЕР ЈЕ БИО ПОНЕДЕЉАК: Почело суђење малолетном беливуковом војнику И. И. за злостављање навијача И. С.

Štek-bunker kriminalne grupe i dvorište njihove baze šest meseci posle hapšenja / Foto I. Marinković

Ovaj postupak je pokrenut protiv I.I., kojem se zbog toga što nije napunio 18 godina sudi odvojeno od ostalih optuženih i pred Odeljenjem za maloletnike Višeg suda.

Suđenje je bilo zatvoreno za javnost, pošto su i optuženi i žrtva maloletni. Na tom pretresu, kako smo saznali, optuženi I. I. je negirao da je izvršio krivično delo za koje ga tužilaštvo tereti. Nakon toga, oštećeni I. S. je tri sata davao iskaz. Prema našim informacijama, detaljno je pričao o svim jezivim stvarima koje su mu rađene i kako je zlostavljan dok je tri dana od 8. do 10. avgusta prošle godine držan zatočen u prostoriji ispod južne tribine Partizanovog stadiona, koju je koristila ova kriminalna grupa. U toku tog prisećanja i pričanja u sudnici I.S. nije bilo dobro.

Kako je navedeno u optužnici tužilaštva, trinaest pripadnika ove kriminalne grupe, zajedno sa maloletnim I. I. oteli su I. S. držali ga zatočenog, tukli i zlostavljali. Kada su videli I. S. ispred restorana kako razgovara telefonom, na silu su ga uvukli u zatvorenu baštu. Tu su ga optužili da je cinkaroš i tukli tražeći da im kaže ko ga je poslao da ih prati i snima. Po nalozima Belivuka i Miljkovića, držali su ga vezanog lisicama i izolir trakama tri dana tokom kojih su ga svi optuženi naizmenično tukli i zlostavljali, kako bi im priznao kome "namešta" njih dvojicu. Trećeg dana su ga pustili, a Belivuk i Miljković su mu navodno rekli da se više ne pojavljuje u Beogradu, jer će ga u protivnom ubiti.

Među porukama koje su kasnije nađene u telefonu Marka Miljkovića nalaze se i one koje se navodno odnose na I. S. i koje ukazuju na deo kako su ga mučili. Na kraju je nekome poslao - "pustili smo ga da ne moramo i njega da deremo. Sreća njegova što je naleteo u ponedeljak kad je gužva".

JOŠ TRINAEST OPTUŽENIH

UZ maloletnog I. I., Tužilaštvo za organizovani kriminal optužilo je za ovaj zločin i Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Aleksandra Vučeljića, Milovana Tadića, Filipa Ivanovskog, Srđana Lalića, Vladimira Greka, Aleksu Šejića, Mijata Simeunovića, Miloša Selak Lukića, Aleksu Dunjića, Vojislava Đorđevića i Aleksu Stošića. Njima bi za ovo trebalo da se sudi pred Specijalnim sudom zajedno sa drugim zločinima za koje se terete da su počinili.

Zapratite Nportal na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)