POLICAJCI ŠIROM SVETA TRAGAJU ZA JOVANOM VUKOTIĆEM: Za navodnim vođom "Škaljarskog klana " raspisana međunarodna crvena Interpolova poternica

S. Đ.

04. 09. 2021. u 13:44

ZA Jovanom Vukotićem (41) iz Kotora, navodnim vođom "škaljarskog klana", raspisana je crvena međunarodna poternica zbog sumnje da je počinio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i podstrekavao na ubistva.

ПОЛИЦАЈЦИ ШИРОМ СВЕТА ТРАГАЈУ ЗА ЈОВАНОМ ВУКОТИЋЕМ: За наводним вођом Шкаљарског клана  расписана међународна црвена Интерполова потерница

Foto: Arhiv VN

Vukotić se sumnjiči da je jedan od organizatora kriminalne grupe, koja se tereti da je planirala likvidaciju srpskih državljana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Navodno, pripremali su i ubistva Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera, navodnih vođa "kavačke ekipe".

Specijalno državno tužilaštvo 7. jula ove godine predalo je Višem sudu u Podgorici optužnicu protiv Janka Vukadinovića, Mila Jovanovića, Radovana Stanišića, Almira Mujahodžića, Momčila Milića i Dušana Ivanovića okrivljujući ih da su pripremali ove zločine. Tužilaštvu je, kako se tvrdi, u ovom slučaju pomogao zaštićeni svedok kodnog imena Kamenko Kuč, ali i svedok saradnik Hasan Turković.

Njihove izjave, kako se tvrdi, potkrepljene su porukama koje su pripadnici kriminalne organizacije međusobno razmenjivali preko kriptovane aplikacije. U jednoj od poruka Vukadinović Kamenku saopštava: "Nisam nikoga ostavio, pa neću ni tebe brate, jer si pravi brat!! Čitav škaljarsko-barsko-zemunski stoji iza tebe brate, samo polako, ako ne može da se odradi nalevo krug i idemo dalje, nećemo da letimo. Bitnija mi je tvoja sloboda no sve napravice, sve pare, đe je ljudi brate i drugova." Prema navodima optužnice Jovanović i zaštićeni svedok Kamenko Kuč su uz pomoć Stanišića 22. junuara u Tivtu pokušali da likvidiraju Belivuka i Miljkovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZORAN MARJANOVIĆ STIGAO U VIŠI SUD U BEOGRADU: Došao u pratnji svojih branilaca, svedoče članovi njegove porodice