ŽRTVU HTELI I DA SPALE: Poslednje ročište na suđenju za ubistvo Anela Papića (32)

N. K.

02. 08. 2021. u 20:29

NAKON tri i po godine suđenja, pred Višim sudom u Novom Pazaru okončan je dokazni postupak protiv Senada (38) i Mubere (36) Muhović, optuženih da su u junu 2017. u selu Ponorac kod Sjenice brutalno ubili Anela Papića (32).

ЖРТВУ ХТЕЛИ И ДА СПАЛЕ: Последње рочиште на суђењу за убиство Анела Папића (32)

Senad i Mubera Muhović i Anel Papić (desno)

Na poslednjem ročištu predočeni su rezultati ponovljenog veštačenja zemljišta, nakon čega je postupajući sudija završne reči zakazao za 24. septembar, posle kojih se očekuje donošenje prvostepene presude.

Supružnici se terete da su 23. juna 2017, Anela, Muberinog ljubavnika, namamili u atar sela Ponorac, a potom ga napali i ubili, zadavši mu 27 udaraca tupim predmetom po glavi i telu. Sumnja se da su, dok je verovatno još uvek bio živ, Anela odvukli do obližnjeg šipražja i pokušali da ga spale. NJegovo telo pronađeno je dan kasnije, a Senad i Mubera su u međuvremenu već pobegli u Nemačku.

Iz te države su preko rođaka i putem medija poručivali da nisu ubili Papića, najavljujući da će se vratiti u Srbiju i dokazati svoju nevinost. Uhapšeni su desetak dana kasnije, prilikom ulaska u Srbiju na graničnom prelazu Horgoš. Iako su najavljivali da će tužiocu ispričati sve, tokom istrage su se branili ćutanjem.

Mubera je i tokom glavnog pretresa nastavila da se brani ćutanjem, dok je njen suprug izneo odbranu tvrdeći da nije ubio Papića i da ne zna o kome se radi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)