TEŠKO MI JE ZBOG SRBINE SMRTI: Nastavljeno suđenje Saši Blagojeviću za nesreću u kojoj je nastradao njegov najbolji prijatelj

D. ALIHODžIĆ

11. 06. 2021. u 19:48

PRED Višim sudom u Nišu u petak je nastavljeno suđenje Saši Blagojeviću (28), optuženom da je 1. oktobra prošle godine na Bulevaru Nikole Tesle, vozeći "bmv" pod dejstvom alkohola izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je nastradao njegov drug Srba Živković (20), koji je bio sa njim u vozilu.

ТЕШКО МИ ЈЕ ЗБОГ СРБИНЕ СМРТИ: Настављено суђење Саши Благојевићу за несрећу у којој је настрадао његов најбољи пријатељ

Smrskani "BMV" posle udarca u zgradu

Tokom istrage, utvrđeno je da je Blagojević u krvi imao 1,3 promila alkohola, a otežavajuća okolnost po njega je i što nije imao vozačku dozvolu. Tvrdi se da je vozeći 108 kilometara na sat, što je duplo više od dozvoljene, sleteo je sa puta i udario u zgradu. Njegovom drugu nije bilo spasa.

- Teško mi je zbog Srbine smrti, jer smo bili nerazdvojni - izjavio je Blagojević pred sudom.

Ispričao je sve čega se seća da se desilo kobne noći. Da su bili kod drugarice u Niškoj Banji i da su krenuli kući.

- Pogledao sam ka Srbi i video da drži telefon. Zatim sam pogledao napred i u sekundi mi se pojavila slika kružnog toka i neke bele tačke u pozadini. Sledeće čega se sećam je da se budim zadihan u smrskanom automobilu. Pozvao sam Srbu, koji je bio na mestu suvozača. Nije se odazivao. Izašao sam iz kola, prešao na njegovu stranu, opet sam ga zvao, pokušao sam da mu stavim ruku na grudi da vidim da li mu kuca srce, ali sam se toliko tresao da to nisam mogao da uradim. Dok sam čekao Hitnu pomoć i policiju molio sam Boga da mi je drug živ - ispričao je optuženi.

Međutim, na njegove reči kajanja porodica nastradalog druga je ostala ravnodušna.

- Ne mogu da oprostim niti da prihvatam izvinjenje. Ne želim da Sašu sretnem na ulici niti da ga vidim u životu. Ne znači mi ni da ode u zatvor, to mi nije nikakva satisfakcija, jer mog sina nema pa nema. Ali, ne mogu da mu oprostim jer je Srba bio mnogo bolji čovek od njega, a nema ga više - kazao je Miloš Živković, otac nastradalog mladića.

Porodica je bila vidno uznemirena tokom suđenja kada je pročitan izveštaj sa obdukcije, odnosno kakve je sve povrede mladić zadobio. Suđenje će biti nastavljeno saslušanjem veštaka Zavoda za sudsku medicinu.

POZNAT PO BAHATOJ VOŽNjI

ZAMENIK višeg javnog tužioca rekao je da ostaje pri kvalifikaciji dela, jer je Blagojević poznat po bahatoj vožnji.

- Nažalost, to je rezultiralo tragedijom u kojoj je izgubljen jedan život. Blagojević je u više navrata vozio bez dozvole i uhvaćen je u tome - kazao je tužilac.

Za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, koje mu se stavlja na teret, preti mu kazna od osam godina zatvora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)