PRIZNAO DA JE PIJAN USMRTIO DRUGA: Saša je prošle godine izazvao nesreću na Bulevaru Nikola Tesla u Nišu - preti kazna od osam godina

Novosti onlajn

11. 06. 2021. u 14:22

Saša Blagojević (28) optužen za teško delo protiv javnog saobraćaja jer je 1. novembra prošle godine na Bulevaru Nikola Tesla u Nišu vozilom „BMW“ izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo njegov drug Srba Živković (20), danas je pred Višim sudom priznao krivicu.

ПРИЗНАО ДА ЈЕ ПИЈАН УСМРТИО ДРУГА: Саша је прошле године изазвао несрећу на Булевару Никола Тесла у Нишу - прети казна од осам година

Foto: J. Ćosin

Njegov advokat Andrija Krasić kazao je da neće osporavati optužnicu ali da će insisitirati na utvrđivanju okolnosti kako bi njegov sud doneo pravilnu odluku prilikom odmeravanja kazne. I Saša i njegov advokat izrazili su saučešće Sašinoj porodici, a Krasić je izrazio nadu da će oni smoći snage da oproste njegovom klijentu s ozbirom na to da je, kako je istakao, delo za koje se tereti izvršio iz nehata.

Blagojeviću preti maksimalna kazna od osam godina zatvora jer je, kako je navelo tužilaštvo, upravljao vozilom bez vozačke dozvole, pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 1.30 promila i kretao se brzinom od 108 km /h na mestu gde je dozvoljeno 50, a u kružnom toku na koji je nailazio, samo 30 km/h.

Zamenik VJT u Nišu Goran Bursać ocenio je da je Saša ispoljio bahato i neodgovorno ponašanje u javnom saobraćaju koje je rezultiralo tragičnom nesrećom.

- Blagojević je poznat organima MUP – a jer je i pre kritičnog događaja u više navrata vozio bez dozvole – predočio je Bursać u uvodnom izlaganju.

Saša je istakao da je i njemu teško zbog Srbine smrti jer, kako je kazao, bili su skoro nerazdvojni.

- Te večeri smo sa još jednim drugom i dve drugarice bili u Niškoj Banji odakle smo otišli do moje kuće. Devojke su htele da idu kući pa smo ih ja i Srba odvezli. Kada smo stigli do Bulevara Nikola Tesla pogledao sam ka njemu, video sam da drži telefon i gleda u njega. Pogledao sam napred i u sekundi mi se pojavila slika kružnog toka i neke bele tačke u pozadini. Sledeće čega se sećam je da se budim u zadihan u smrskanom automobilu. Pozvao sam Srbu koji je bio na mestu suvozača, nije se odazivao. Izašao sam iz kola, prešao na njegovu stranu, opet sam ga zvao, pokušao sam da mu stavim ruku na grudi da vidim da li mu kuca srce ali sam se toliko tresao da to nisam mogao da uradim – opisao je Blagojević nesreću.

Kako je kazao, dok je čekao Hitnu pomoć i policiju molio je Boga da mu je drug živ.

- Nisam smeo da ga pomeram da ga još više ne povredim. Doktorica iz Hitne pomoći mi je kazala da uđem u vozilo ali sam ja insistirao da prvo zbrinu Srbu. Ona mi je kazala da je njega zbrinula druga ekipa, dok su me vozili u bolnicu, molio sam se za njegov život. Iz bolnice sam poslao poruku njegovom bratu, napisao sam mu da sam napravio veliki problem, da smo sleteli s puta i zamolio ga da javi ocu. Ubrzo me je pozvao Srbin tata, pitao je šta se desilo i da li mu je sin živ. Kazao sam mu da ne znam, jer su mi tek u policiji rekli da je mrtav – kazao je Saša pred sudom.

Na pitanje njegovog branioca da li je pokojni mladić bio vezan, Blagojević je rekao da ne zna, ali da se seća da ga je upozoravao da se veže da ne bi bili uočljivi policiji. Takođe, Krasić ga je pitao da li uzima neke lekove nakon nesreće na šta je Blagojević odgovorio da je na terapiji jer je uznemiren i ne može da spava.

Suđenju je prisustvovala i porodica stradalog mladića, a njegovi roditelji nisu mogli da se suzdrže od suza kada su čuli kakve je strahovite povrede Srba zadobio u nesreći. Komentarišući izjave saučešća koje mu je Saša uputio i molbu za oprost, Srbin otac Miloš Živković je kazao da izvinjenje ne može da prihvati.

- Ne želim da Sašu sretnem na ulici, niti da ga vidim u životu. Znam da je moj sin bio vezan, kao što znam da je Saša dobro znao da je Srba bio mrtav jer mu je to rekao lekar Hitne pomoći. Ne znači mi ni da ode u zatvor, to mi nije nikakva satisfakcija jer mog sina nema pa nema. Ali, ne mogu da mu oprostim jer je Srba bio mnogo bolji čovek od njega a nema ga više – kazao je Živković.

Suđenje će biti nastavljeno saslušanjem veštaka Zavoda za sudsku medicinu.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba