MONIKA (36) BILA U SEDMOM MESECU: Suprug poginule žene iz Novog Bečeja u suzama, povređena ćerka ne zna da joj je majka mrtva (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

27. 05. 2024. u 19:00

PLAN da porodica Isakov iz Novog Bečeja provede lep vikend na salašu, nekoliko kilometara od varoši na Tisi, zla igra sudbine osujetila je i u smrt odvela tridesetšestogodišnju Moniku koja je bila u sedmom mesecu trudnoće.

МОНИКА (36) БИЛА У СЕДМОМ МЕСЕЦУ: Супруг погинуле жене из Новог Бечеја у сузама, повређена ћерка не зна да јој је мајка мртва (ФОТО)

Foto: B. Grujić/ privatna arhiva

Nesrećna žena je stradala u saobraćajnoj nesreći i u smrt odvela i devojčicu koju je nosila.

- Pokušali su lekari u zrenjaninskoj bolnici da ih spasu, ali kad sam tamo stigao, uručili su mi samo kesu sa stvarima nastradale supruge - u suzama kaže Aleksandro Isakov, koga svi u Novom Bečeju oslovljavaju sa Aca.

Kaže da teško povređena jedanaestogodišnja ćerkica, kojoj je usled žestokog udara povređena lopatica, sada van životne opasnosti.

B, G,

- Sirotica još ne zna da joj je majka mrtva. U bolnici stalno pita za nju i kaže jedva čeka da je vidi - ubacuje se u priču Katica Pakai, komšinica u Ulici čika Ljubina, u kojoj živi porodica Farkaš, roditelji pokojne Monike, Ester i Rudolf Farkaš.

U malenom kućerku muk i neverica. Nigde nikog u dvorištu i ispred kuće. Komšinica Katica, obzirom da je kućni prijatelj, telefonom je pričala sa roditeljima, ali oni jednostavno nisu imali snage da izađu iz kuće i bilo šta kažu.

Foto: Fejsbuk

Sin prošao sa lakšim povredama

Na salašu, par kilometara na putu ka selu Kumane, u pravcu Zrenjanina, zatekli smo Aleksandra, u suzama, sa trinaestogodišnjim sinom, koji je saobraćajku preživeo i prošao samo sa lakšim povredama i ogrebotinama.

- Dečak je u stresu. Pokušavam da sa najstarijim sinom,  koji ima šesnaest godina i srednjoškolac je u Zrenjaninu, da mu skrenem misli, ne pričamo o tome šta se dogodilo - nastavlja Aleksandro Isakov.

SVAKI DAN PROLAZILA BICIKLOM

Kako kaže komšija sa salaša preko puta, nesrećna Monika je svakodnevno više puta, svojim biciklom na struju, išla ka salašu i vraćala se u varoš, bila je vredna i pomagala je suprugu Aleksandru.

Priča kako je prošle godine u dogovoru sa suprugom napustio posao u susednom Bečeju, podigao kredit i salaš uzeo u zakup na pet godina. Kupio je 40 ovaca i nameravao da stočarsku farmu još proširi.

Foto: Privatna arhiva

"Imali smo planove, mnogo smo se voleli"

- Imali smo planove. Monika i ja smo se mnogo voleli, ja sam bio stalno ovde na salašu kod ovaca. Ona je svaki dan dolazila biciklom na struju. U subotu uveče, nakon dečjeg rođendana u Novom Bečeju, sa ćerkom i sinom, krenula je da mi donese večeru i da na salašu prespavamo i provedemo vikend - jecajući kaže nesrećni čovek.

Kaže da je je vozila bicikl na struju, bila je osvetljena i imala je fluorescentni prsluk.

- Vozila je u pravcu salaša, prema Kumanu, deca su bila ispred nje, a onda ju je od pozadi pokupio džip "mercedes" - kaže Aca, koji je nakon što je čuo vest o nesreći, dotrčao na lice mesta, ali je Hitna pomoć njegovu teško povređenu suprugu, već odvezla u zrenjaninski Urgentni centar.

"Deca su plakala, devojčica zapomagala"

- Radio sam na salašu, smrkavalo se, čekao sam ih i onda se pojavio čovek iz Novog Bečeja, koji je svojim automobilom dovezao sina i rekao mi da je suprugu udario džip poput tenka. Otrčao sam tamo, to je nekih kilometar i po od salaša, ali … - zajecao je Aleksandro. - Šta je sudbina. Moniku je pregazio komšija, živimo u Ulici Brigadira Ristića, gde M. M. zvani Tuta, drži drvaru. Nije tačno da je na mestu ostala mrtva. Kada sam sa kolima Hitne pomoći stigao do mesta nesreće, davala je znake života, deca su plakala, devojčica zapomagala.

Trudnu Moniku "mercedesom" udario komšija

Mladić kojeg smo zatekli u ulici u kojoj žive Monikini roditelji rekao nam je da mu je pokojna Monika bila strina. Vest o nesreći saznao je od devojke i mladića koji su se zadesili Čika Ljubinoj ulici, kod vozila hitne pomoći, koja su tu intervenisala. Rekli su mu da su čuli da je, nekoliko minuta posle nesreće, vozač džipa razgovarao preko telefona. Navodno pričao je sa advokatom.

BONUS VIDEO - NEVREME POGODILO ZRENjANIN: Pljusak u gradu na Begeju, vozila mile ulicama punim vode

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

STRAŠNO FINALE: Novak Đoković izgubio u finalu Vimbldona, Karlos Alakraz je (p)ostao šampion - i to kako!