OTPRAVNIK U KUĆNOM PRITVORU: Saslušan J. M. iz Ratkova zbog sumnje da je odgovoran za sudar teretnog i putničkog voza (FOTO)

J. L.

23. 11. 2023. u 14:54

ZBOG sumnje da je odgovoran za sudar putničkog i teretnog voza, Osnovno javno tužilaštvo u Somboru podnelo je krivičnu prijavu protiv otpravnika vozova J. M. iz Ratkova, kome je posle saslušanja određen kućni pritvor sa elektronskim nadzorom.

ОТПРАВНИК У КУЋНОМ ПРИТВОРУ: Саслушан Ј. М. из Раткова због сумње да је одговоран за судар теретног и путничког воза (ФОТО)

Foto: Dejan Atanasković/Damir Nikolić

Otpravnik J. M. je, inače, nadležnom preduzeću "Infrastrukture Železnice Srbije" iste večeri priznao svoju grešku, koja je mogla imati tragične posledice. Priznanje je, kako saznajemo, ponovio i na saslušanju pred tužiocem.

- Njegovo objašnjenje je bilo da je bio umoran, jer se sve to desilo pred kraj smene koja je bila od 7 do 19 časova. Priznao je da je dao signal putničkom vozu da krene, iako za to nije imao dozvolu. Na pruzi ka Bogojevu, ranije se pokvario teretni voz koji stajao na pruzi, te je tako došlo do sudara - saznajemo od izvora bliskog istrazi.

Njemu se na teret stavlja teško delo protiv opšte sigurnosti u vezi sa krivičnim delom izazivanjem opšte opasnosti, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina. Iako je tužilaštvo tražilo pritvor od 30 dana, nadležni sud se odlučio za kućni pritvor sa elektronskim nadzorom. OJT nastavlja istragu i saslušanje svedoka kako bi se utvrdile sve činjenice koje su dovele do nesreće.

Podsetimo, putnički i teretni voz sudarili su se prošlog petka oko 18.40 na pruzi Novi Sad ‒ Sombor. Tom prilikom pet osoba je teže, a 47 lakše povređeno. Veću nesreću sprečio je mašinovođa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)