U SUDARU VOZOVA POVREĐEN MAŠINOVOĐA, HITNO PREVEZEN U BOLNICU: Najnoviji detalji železničke nesreće kod Odžaka (FOTO)

Novosti online

17. 11. 2023. u 21:37

VEČERAS u 18.47 časova, na delu pruge Odžaci - Ratkovo, putnički voz naleteo je na zadnji deo teretnog voza. Na sreću, u sudaru nije bilo poginulih. Povređena su četiri putnika, a mašinovođa je povredio rame.

У СУДАРУ ВОЗОВА ПОВРЕЂЕН МАШИНОВОЂА, ХИТНО ПРЕВЕЗЕН У БОЛНИЦУ: Најновији детаљи железничке несреће код Оџака (ФОТО)

Foto: N. Živanović

I putnički i teretni voz saobraćali su iz Novog Sada ka Bogojevu, a do naleta je došlo kada je putnički voz sustigao teretnu železničku kompoziciju i udario u zadnji vagon teretnog voza.

Železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja, koju čine ekipe kompanija „Srbijavoz“ i „Infrastrukture železnice Srbije“, odmah su se uputile na mesto nezgode i prema prvim informacijama uzrok nezgode je ljudski faktor. Istraga je u toku kako bi se utvrdilo ko je odgovoran za večerašnji sudar. 

Osim Železničke komisije, na mesto sudara odmah su stigli i predstavnici MUP-a Srbije, kao i Hitna pomoć koja je povređene putnike i mašinovođe u najkraćem roku prevezla u dežurnu zdravstvenu ustanovu u Odžacima u kojima su zbrinuti i gde su dobili neophodnu negu.  

„Srbijavoz“ naglašava da je bezbednost putnika i celokupnog železničkog saobraćaja prioritet naše kompanije, i da ćemo nastaviti da činimo sve kako se ovakve i slične nesreće u budućnosti više ne bi događale.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)