UDARIO DETE PA OTIŠAO SA LICA MESTA: Uhapšen vozač koji je teško povredio devojčicu kod Lebana

I. M.

16. 03. 2022. u 14:11

Sedamdesettrogodišnji muškarac A.M. iz okoline Lebana uhapšen je nakon što je svojim vozilom udario dete, teško ga povredio, a zatim se pešice udaljio sa lica mesta.

УДАРИО ДЕТЕ ПА ОТИШАО СА ЛИЦА МЕСТА: Ухапшен возач који је тешко повредио девојчицу код Лебана

Foto: I. M.

Policijska uprava u Leskovcu je saopštila da je ovaj stariji čovek uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično dela teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Sumnja se da je uhapšeni, u utorak popodne, u blizini škole u okolini Lebana, upravljajući putničkim vozilom, udario jedanaestogodišnju devojčicu, a potom se pešice udaljio sa lica mesta, navedeno je u saopštenju Policijske uprave u Leskovcu.

Devojčica je, sa teškim povredama, najpre zbrinuta u Opštoj bolnici u Leskovcu, a potom je prevezena u Klinički centar u Nišu.

Osumnjičenom je, po ovlašćenju osnovnog javnog tužioca u Lebanu, određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Prema poslednjim saznanjima, povređeno dete nalazi se u veštačkoj komi i životno je ugroženo. Devojčica je zadobila ozbiljne povrede glave odnosno nagnječenje mozga sa manjim krvnim podlivima.

Nezgoda se dogodila u utorak, oko 16.30 časova, u selu Šilovu, kod Lebana, kada je devojčica pokušala da pređe ulicu. Na nju je naleteo „volksvagen“ za čijim volanom je bio uhapšeni muškarac.

Prema nezvaničnim informacijama iz istrage, on nije bio u alkoholisanom stanju, a napuštanje lica mesta navodno je pokušao da objasni stanjem šoka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024