ŠTA JE UZROK STRAŠNE NESREĆE KOD SEVOJNA? Novosađanka poginula, muž i sin povređeni - policija sumnja na jedan faktor

Novosti online

26. 07. 2021. u 20:23

UZROCI teške saobraćajne nesreće koja se juče ujutro dogodila na magistralnom putu kroz Sevojno, a u kojoj je stradala 35-godišnja S.Đ. iz Novog Sada, još uvek se utvrđuju, a za sada drugih pretpostavki nema osim da je njen suprug N.Đ. zaspao za volanom pre nego što je njihov „reno senik“ podleteo pod autobus.

ШТА ЈЕ УЗРОК СТРАШНЕ НЕСРЕЋЕ КОД СЕВОЈНА? Новосађанка погинула, муж и син повређени - полиција сумња на један фактор

Foto: Privatna arhiva

S.Đ. koja je sedela na mestu suvozača je bila živa kada je dopremljena u Opštu bolnicu Užice gde je uprkos svim naporima lekara da je spasu preminula. Njen suprug je u teškom stanju, sa povredama opasnim po život, najpre dovežen u užičku bolnicu, a onda hitno transportovan za Beograd, na Ortopedsku bolnicu na Banjici. Njihov šestogodišnji sin zadobio je lakše telesne povrede i zadržan je na lečenju u Užicu da bi lekari ispratili njegovo zdravstveno stanje.

Tragedija kod Sevojna dogodila se oko šest sati na pravini nedaleko od kapija fabričkog kruga Valjaonice bakra. Porodica iz Novog Sada, ukazuje prtljag koji se video u njihovom smrskanom automobilu, najverovatnije se vraćala sa godišnjeg odmora. U jednom trenutku, dok su dolazili iz pravca Užica, njihov automobil naglo je prešao na levu stranu preko pune linije i udario u lokalni autobus koji je prevozio putnike na relaciji Sevojno – Užice. U autobusu su se nalazila tri putnika koja su prošla nepovređeno, za razliku od vozača koji je zadobio rasekotine od stakla.

- Vozač autobusa je primetivši da mu putnički automobil ulazi u traku i ide pravo na njega pokušao da izmanevriše, ode što više desno i izbegne sudar, ali nije vredelo, - rečeno je u „Bečej prevozu“, firmi koja u Užicu vrši uslugu prevoza na gradskim i prigradskim linijama.

S.Đ. je bila živa kada je na lice mesta pristigla hitna pomoć koja ju je prevezla u užičku bolnicu, dok je njen suprug izvađen iz smrskanog automobila uz asistenciju vatrogasaca koji su morali da seku olupinu.

Na licu mesta do kasnih jutarnjih sati ostali su delovi automobila koji su se razleteli pored magistrale i koji svedoče o teškoj nesreći. Na ovom delu puta nisu primetni tragovi kočenja što još više upućuje da je N.Đ. savladao umor i da je zaspao tokom vožnje. Tragovi točkova na livadi pored puta upućuju da je iza „senika“ putovalo još jedno vozilo čiji je vozač u trenutku sudara koji mu se odigrao pred očima naglo skrenuo preko proširenja da bi izbegao lančani udes.

O silini udara u autobus svedoči i olupina putničkog automobila koje je dopremljeno na poligonom AMSS u Užicu. Prednji deo „senika“, naročito sa leve strane, je bukvalno zgužvan kao konzerva i pravo je čudo da je vozač uopšte odavde izvučen živ.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLARNI MEDVEDI: Simboli Arktika i naše odgovornosti