VRBOVAO ŽENE ZA PROSTITUCIJU? Novosađaninu (79) pritvor do 30 dana, pratilo ga više od 30 pripadnika MUP!

Z. GRUMIĆ

25. 03. 2021. u 20:26

PROTIV Novosađanina D. P. (79) koji je uhapšen u sredu zbog sumnje da je u protekle četiri godine vrbovao više žena radi pružanja seksualnih usluga u njegovim salonima za masažu, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu pokrenulo je istragu zbog krivičnog dela trgovine ljudima.

ВРБОВАО ЖЕНЕ ЗА ПРОСТИТУЦИЈУ? Новосађанину (79) притвор до 30 дана, пратило га више од 30 припадника МУП!

Foto Arhiva

Nakon saslušanja, nadležni sud mu je odredio pritvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao da ponovi krivično delo ili utiče na svedoke, ali i zbog uznemirenja javnosti.

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom se stavlja na teret da je, zloupotrebom teških prilika, vrbovao 14 žena, koje su pružale seksualne usluge u njegovim improvizovanim salonima na četiri lokacije u Novom Sadu. Sve one, kako se ističe u saopštenju tužilaštva, dobile su status posebno osetljivog svedoka.

Apel građanima da pozovu policiju

MALEŠIĆ je naglasio da je reč o veoma teškom krivičnom delu. Apelovao je na građane da takve i slične slučajeve prijavljuju policiji, centrima za socijalni rad ili nevladinim organizacijama, koje se bave zaštitom žrtava trgovine ljudima, kako bi se tom društvenom zlu stalo na put.

Načelnik Policijske uprave u Novom Sadu Slobodan Malešić istakao je da je više od 30 pripadnika MUP bilo angažovano na ovom slučaju i da je hapšenje usledilo kada je pribavljeno dovoljno dokaza.

Sumnja se da je D. P. u ovom "poslu" bio od 2017. godine i da je vešto koristio tešku materijalnu situaciju žena i praktično ih primoravao na prostituciju u njegovim salonima.

- Reč je o iznajmljenim stanovima. Neki objekti su reklamirani u oglasima, a neki su radili bez reklame. Mi smo duže vremena sve to proveravali - kazao je Malešić.

Jedan od salona, kako saznajemo, smešten je u Ulici Pavla Papa, u prizemnoj kući u kojoj naizgled niko ne živi. Vidljivo je da su na njoj urađene određene građevinske prepravke, tako što su umesto jednog prozora napravljena vrata, koja su obezbeđena rešetkom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024