POKRENUT POSTUPAK PROTIV MALOLETNIKA: Izazvali požar u garaži, on se proširio

J.D.Lj.

19. 06. 2024. u 11:39

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas podnelo sudiji za maloletnike Višeg suda zahtev za pokretanje pripremnog postupka prema trojici maloletnika iz Pančeva, dvojica rođena 2009, a jedan 2008. godine, zbog sumnje da su kao saizvršioci izvršili krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti.

ПОКРЕНУТ ПОСТУПАК ПРОТИВ МАЛОЛЕТНИКА: Изазвали пожар у гаражи, он се проширио

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Zahtevom se maloletnicima stavlja na teret da su po prethodnom dogovoru dana 12. 5. 2024. godine u 19.25 časova u garaži u Pančevu, u Ul. Stevana Šupljikca br. 113a, požarom izazvali opasnost po imovinu većeg obima, usled čega je nastupila imovinska šteta velikih razmera u iznosu od oko 38 miliona dinara.

Maloletnici se terete da su upaljačem upalili otpad iz kante na petoj etaži objekta, usled čega se proširio požar, dok se maloletnik rođen 2008. godine tereti i da je potom u prizemlju upaljačem upalio ceradu na parkiranom putničkom vozilu, te se požar proširio na ceo objekat.

Tužilaštvo je predložilo da sudija za maloletnike u toku pripremnog postupka sasluša maloletnike i njihove roditelje, da ispita petoro oštećenih, te da pribavi nalaz i mišljenje Centra za socijalni rad „Solidarnost“ u Pančevu o ličnosti i ponašanju maloletnika.

Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu je zajedno sa Odeljenjem za vanredne situacije u Pančevu i Odeljenjem kriminalističke policije Policijske uprave u Pančevu izvršilo uviđaj na mestu događaja, našlo je da postoje osnovi sumnje i da je lice D. M. (rođen 1959. godine) iz Pančeva, izvršilo prekršaj jer je u svojoj garaži na trećoj etaži držao zapaljive gasove – pet plinskih i dve acetilenske boce, suprotno uslovima koji su propisani Zakonom o zapaljivim i gorivim tečnostima i zapaljivim gasovima, te da je potrebno da Odeljenje za vanredne situacije u Pančevu nadležnom prekršajnom sudu podnese zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv tog lica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?