OPTUŽEN ZA UTAJU: Treće OJT traži zatvorsku kaznu za okrivljenog

J.D.Lj.

10. 05. 2024. u 18:10

TREĆE osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo optužni predlog protiv M.K. (38) zbog sumnje da je izvršio krivično delo utaja.

ОПТУЖЕН ЗА УТАЈУ: Треће ОЈТ тражи затворску казну за окривљеног

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

On je u periodu od 2.februara 2017. do 8.maja ove godine u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist prisvojio tuđu pokretnu stvar koja mu je poverena, a vrednost utajenih stvari prelazi iznos od 450.000,00 dinara.

To je, tvrdi Tužilaštvo, učinio na taj način što je najpre 25.januara 2017. zaključio ugovor o najmu vozila sa firmom na Novom Beogradu i to za vozilo marke "Golf 7“, registarskih oznaka BG 815-ZA, sa rokom vraćanja na dan 30.januara iste godine.

Međutim, okrivljeni je na dan isteka roka došao u firmu oštećene i izrazio nameru da vozilo zadrži u najmu još dva dana, pa je zaključio drugi ugovor, a u kome je predviđen datum vraćanja vozila 2. februara.

Ali, vozilo nije vratio ni tada, već je lažno prijavio da je ono ukradeno.

Naime, on je 1. februara 2017. u Policijskoj upravi u Nišu na zapisniku o prijemu krivične prijave prijavio da je to vozilo ukradeno, zbog čega je zbog tog lažnog prijavljivanja osuđen presudom niškog Osnovnog suda u Nišu.

Vrednost utajenog vozila procenjena je na 1.374.788 dinara.

Javni tužilac je predložio da Treći osnovni sud u Beogradu M.K. oglasi krivim i osudi ga na kaznu zatvora u trajanju od 2 godine i izrekne mu novčanu kaznu u iznosu od 200.0 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)