ZA RUBRIKU VEROVALI ILI NE: Dečak-ubica uhapšen na Božić, pa ponovo pobegao - brat mu u bekstvu pet dana

Novosti online

09. 01. 2024. u 10:53

JEDANAESTOGODIŠNjEG Z. N., koji je zajedno sa bratom V. N. (13) osumnjičen za krivično delo ubistvo i više od 40 pljački širom Novog Sada, policija je posle bekstva iz Centra za socijalni rad pronašla za Božić i ponovo privela u tu instituciju odakle je, verovali ili ne, kako se saznaje, ponovo uspeo da pobegne za manje od 24 sata.

ЗА РУБРИКУ ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ: Дечак-убица ухапшен на Божић, па поново побегао - брат му у бекству пет дана

Foto: Printskrin Instagram/192_rs

Policija već pet dana traga za njegovim starijim bratom a sada opet i za Z. N. koji je juče ujutru nestao iz Centra za socijalni rad.

Izvor upoznat sa slučajem problematične braće koji zadaju muke kako institucijama, tako i policiji i građanima, jer ne prestaju da vrše krivična dela, tvrdi da su policiji i Centru za socijalni rad vezane ruke.

- Oni su krivično neodgovorni i ne smeju da budu smešteni u instituciju zatvorenog tipa, a zaposleni u Centru za socijalni rad i ne stignu vaspitno da deluju na njih jer odmah pobegnu. Policija jedino može da ih uhvati i privede u Centar za socijalni rad. Zato se sada traži sistemsko rešenje i to je jedino što bi u ovom slučaju moglo da upali - priča sagovornik.

Nadležne institucije konačno su pokrenule postupak i traže sistemsko rešenje za maloletne Novosađane Z. N. (13) i V. N. (11) koji su po ko zna koji put pobegli iz Centra za socijalni rad u Novom Sadu. Poslednji put su se dali u beg za manje od 24 sata nakon što je stariji uhapšen i vraćen u tu instituciju gde su smešteni zbog sumnje da su počinili krivična dela ubistvo i više pljački širom Novog Sada.

To su potvrdili i nadležni iz Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova pod čijom jurisdikcijom je i Centar za socijalni rad u Novom Sadu.

- Inspektori socijalne zaštite tražili su informacije o statusu maloletnika. S obzirom na ranije učinjena dela, a uzimajući u obzir uzrast maloletnika, nadležni Centar za socijalni rad preduzeo je sve mere i usluge manje restriktivnog oblika zaštite, ali se istovremeno pristupilo realizaciji smeštaja u ustanovu zavodskog tipa - kažu za "Blic" nadležni iz Sekretarijata.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!