HITNO SAOPŠTENJE VLADE SRBIJE O DOJAVAMA O BOMBAMA: Identifikovano nekoliko državljana Srbije

Novosti online

11. 12. 2023. u 13:20

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova upoznali su predsednicu Vlade Republike Srbije Anu Brnabić da je u toku temeljna istraga na otkrivanju pošiljaoca dojava o bombama u beogradskim školama, a koja je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu usmerena na prikupljanju materijalnih dokaza prema učiniocima za koje postoje osnovi sumnje da vrše krivična dela izazivanje panike i nereda.

ХИТНО САОПШТЕЊЕ ВЛАДЕ СРБИЈЕ О ДОЈАВАМА О БОМБАМА: Идентификовано неколико држављана Србије

Foto: D. Balšić

- Policija od prvog trenutka na ovom slučaju radi veoma ozbiljno i identifikovala je nekoliko državljana Republike Srbije, ali i lice iz inostranstva koji šalju ove dojave i uznemiravaju učenike, roditelje i zaposlene proteklih nedelja - navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva prosvete informisali su premijerku da su preduzeli sve mere i radnje kako bi stepen bezbednosti i zaštite škola bio na najvišem mogućem nivou, kao i da po svakoj pretnji postupaju, što uključuje oko 2.500 službenika na terenu dnevno.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo prosvete će u naredna dva dana predložiti novi Protokol o postupanju u ovakvim situacijama u obrazovno-vaspitnim ustanovama u cilju osiguravanja potpune bezbednosti svih koji borave u školi, kao i kontinuiteta nastavnog procesa.

BONUS VIDEO

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!