UHAPŠENI RAZBOJNICI U BEOGRADU: Jedni čekićem pretukli muškarca i oteli mu pare, drugi upali sa pištoljem u menjačnicu i ukrali novac

Novosti online

26. 10. 2023. u 14:06

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u odvojenim akcijama uhapsili su P. A. (2001), I. Ž. (1974), A. Ž. (1973) i šesnaestogodišnjaka zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo razbojništvo.

УХАПШЕНИ РАЗБОЈНИЦИ У БЕОГРАДУ: Једни чекићем претукли мушкарца и отели му паре, други упали са пиштољем у мењачницу и украли новац

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Kako se sumnja, P. A. je 1. oktobra ove godine, zajedno sa još jednom osobom za kojom se traga, na teritoriji Novog Beograda oštećenom muškarcu zadao više udaraca čekićem i pištoljem, nakon čega mu je oduzeo veću količinu novca.

U drugoj akciji, policija je uhapsila I. Ž. (1974), A. Ž. (1973) i šesnaestogodišnjeg mladića nakon što su, kako se sumnja, na teritoriji Vračara, uz pretnju pištoljem od vlasnika menjačnice oduzeli veću količinu novca u raznim valutama i čekove.

Kod osumnjičenih je pronađen deo ukradenog novca i čekovi, a pretresom stana jednog od osumnjičenih nađeno je oružje koje je odneto na veštačenje.

Osumnjičenom A. P. je određeno zadržavanje do 48 časova i on je, uz krivičnu prijavu, priveden Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

I. Ž. i A. Ž. je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, dok je protiv šesnaestogodišnjaka podneta krivična prijava u redovnom postupku.

BONUS VIDEO: PLjAČKA U CENTRU BEOGRADA: Lopovi kradu i pred kamerama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?