UTAJIO ZARADU I VARAO KOLEGE: Treće OJT u Beogradu traži pritvor i zatvorsku kaznu do dve godine

J.D.Lj.

03. 08. 2023. u 13:04

TREĆE osnovno javno tužilaštvo u Beogradu danas je podnelo optužni predlog sudu protiv okrivljenog S. R. (49) zbog sumnje da je izvršio krivično delo utaja.

УТАЈИО ЗАРАДУ И ВАРАО КОЛЕГЕ: Треће ОЈТ у Београду тражи притвор и затворску казну до две године

D. Novković

On je, u periodu tokom 2011. i 2012. godine u Beogradu, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist prisvojio tuđe pokretne stvari koje su mu poverene u vrednosti od preko 1.500.000,00 dinara, po osnovu prethodnog dogovora sa oštećenim preduzećem "Beoknjiga".

Prema tvrdnjama Tužilaštva, on je u svojstvu trgovačkkog putnika prodavao knjige za potrebe oštećenog i zadržavao proviziju, preuzeo knjige u vrednosti od 6.000.000,00 dinara, isplativši oštećenom samo deo novca, dok je oštetio navedeno pravno lice za vrednost od 5.136.967,00 dinara.

Takođe, na teret mu se stavlja i prevara, u periodu tokom 2022, kada je u Novom Beogradu, u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi lažnim prikazivanjem činjenica doveo i nakon toga održavao u zabludi oštećenu i time je naveo da na štetu svoje imovine nešto učini, lažnim predstavljanjem je naveo da mu pozajmi novac u iznosu od 132.000,00 dinara, koji nije vratio.

U vezi sa iznetim, Tužilaštvo je predložilo da sud okrivljenom izrekne jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dve godine uz kumulativno izricanje jedinstvene novčane kazne u iznosu od 250.000,00 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)