"NOVOSTI" SAZNAJU: Uhapšen sudija u Nišu - prisvojio više od 35.000 evra

N.B.

31. 05. 2023. u 09:46

Po nalogu JTOK u zajedničkoj akciji pripadniika SBPOK i BIA danas je lišen slobode sudija Višeg suda u Nišu I. B. zbog postojanja osnova sumnje da je u periodu od 1. januara 2014. do 1. novembra 2019. godine, u vreme dok je vršio funkciju predsednika Višeg suda u Zaječaru, izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Ухапшен судија у Нишу - присвојио више од 35.000 евра

Foto: Printskrin/Kurir

Reč je o 12 krivičnih predmeta gde je zahtevao od radnika računovodstva Višeg suda u Zaječaru da mu predaju novac iz sudskog depozita koji je bio privremeno oduzet u krivičnim predmetima, sa obrazloženjem da novac preuzima iz razloga veštačenja ili vraćanja licima od kojih je oduzet, a potom preuzeti novac nije uputio na veštačenje niti ga je vratio licima od kojih je privremeno oduzet, već ga je zadržao za sebe, i na taj način je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 34.755 evra i 126.540 dinara.

Viši sud je u odnosu na ovog sudiju doneo odluku o ukidanju imuniteta. Osumnjičenom I. B. je određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden javnom tužiocu za organizivani kriminal, saopštilo Javno tužilaštvo za organizovani kriminal.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna