UHAPŠENI SARADNICI KAVČANA PRIPREMALI DVA UBISTVA: "Novosti" otkrivaju - Po nalogu Zvicera i DŽonija planirali likvidacije

Z.U.

19. 04. 2023. u 22:00

AKCIJOM MUP Srbije i Bezbednosno informativne agencije (BIA) i Evropola, kojom je koordiniralo Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK), sprečena je najmanje dve likvidacije - saznaju "Novosti".

УХАПШЕНИ САРАДНИЦИ КАВЧАНА ПРИПРЕМАЛИ ДВА УБИСТВА: Новости откривају - По налогу Звицера и Џонија планирали ликвидације

Foto: Printskrin

Po nalogu Radoja Zvicera i Nikole Vuševića Džonija pripremani su zločini, koji su trebali da budu počinjeni na teritoriji Crne Gore i naše zemlje. Samo zahvaljujući pravovremenim informacijama, dvema metama su sačuvane glave. Za jednu od njih organizacija ubistva je bila pri kraju.

Pripadnici srpske Žandarmerije i Uprave kriminalističke policije (UKP) lisice su stavili i pripadnicima dve organizvoane kriminalne grupe, od kojih je jedna pripremala zločine po nalogu vođa "kavačkog klana". Iza rešetaka su se našli Predrag P. (27), Danilo T. (29), Dejan R. (27), Bogdan D. (29), Aleksandra Č. (29) i Ognjen D.

Najveći broj onih koji su osumnjičeni za teška krivična dela u jučerašnjoj akciji uhapšeni su na teritoriji Beograda i Kraljeva. Neki od njih pripadaju navijačima Partizana i poznati su policiji po brojnim krivičnim delima. Tako je, recimo, Dejan R. ranije bio hapšen zbog ubistva navijača Rada, ali je pravosnažno oslobođen zbog nedostatka dokaza.

Kod uhapšenih je pronađena jedna automatska puška, šest bombi, 12 pištolja, GPS ometač signala kao i šest bombi. Oni će sa krivičnom prijavom sutra biti privedeni u TOK na saslušanje. Pored ostalog, terete se i za udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

ISTRAGA

"Vračarci" su,prema tvrdnjama TOK ,osumnjičeni da su od januara 2019. do 11. novembra prošle godine na podmukao način i iz koristoljublja ubili Aleksandra Šarca, Aleksandra Halabrina i Dragana Ristića Čađu, dok su pokušali da likvidiraju Samira Divljanovića, Miloša Nilovića Runju, Andriju Zarića, Arsenija Stefanovića i kasnije ubijenog Lazara Vukićevića (podmetnuli eksploziv ispod njegovog "poršea").

Paralelno sa ovom akcijom, izveden je i regionalni udar na kriminal u kojem se iza rešetaka našlo još 65 ljudi. Pretreseno je više od 80 prostorija, stanova i kuća. Pronađena je droga, oružje, ali i velika količina novca - oko 155.000 evra, 16.500 franaka, dva i po miliona dinara... U zaplenjenim sefovima, osim para otkriveno je i osam kilograma zlata u polugama, dukatima i pločicama. Privremeno je oduzeto više od 30 luksuznih automobila, isto toliko skupocenih ručnih časovnika.

Novembra prošle godine MUP Srbije i TOK započeli su sa hapšenjem i procesuiranjem ljudi, osumnjičenih da su pripadnici takozvane "vračarske ekipe", koju predvodi Nikola Vušović. Kako se sumnja, po nalogu vođa "kavačkog klana", pre svih Radoja Zvicera, oni su organizovali i izvršili nekoliko likvidacija u regionu. Tada je saopšteno da "vračarce" pored Vušovića, predvodi i Uroš Piperski. Prvi je u bekstvu, dok ovaj drugi izdržava kaznu zatvora u Portugalu.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE KAKO 600 POLICAJACA HAPSI KRIMINALCE: Upali u više od 80 stanova

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)