FATIMA PRIZNALA UBISTVO PENZIONERA: Udarila ga flašom u glavu, pa izbola nožem - detalji saslušanja osumnjičene za ubistvo Dragana Vasiljevića

S. J. M.

05. 02. 2023. u 16:34

FATIMA Z. (39) priznala je danas na saslušanju u Višem tužilaštvu u Beogradu da je u četvrtak ubila Dragana Vasiljevića (71), kojem je čistila stan na Vračaru. Kako saznajemo ona je zameniku tužioca tvrdila da je to učinila u samoodbrani.

ФАТИМА ПРИЗНАЛА УБИСТВО ПЕНЗИОНЕРА: Ударила га флашом у главу, па избола ножем - детаљи саслушања осумњичене за убиство Драгана Васиљевића

Foto: Z. Jovanović/Fejsbuk

Tužilaštvo je, za sada ipak, tereti za teško ubistvo i zatražilo je da joj sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu odredi pritvor po sve četiri moguće tačke, da ne bi pobegla, zatim da ne bi uticala na svedoke, ponovila krivično delo i zbog uznemirenja javnosti.

Fatima Z. je detaljno iznosila svoju odbranu i puna dva sata pričala šta se dešavalo u Vasiljevićevom stanu. Kazala je da je više puta dolazila kod njega da mu čisti i posprema. Kada je u četvrtak oprala suđe i očistila kupatilo, on joj nije dao da ide kući. Prema njenoj verziji, koju je ispričala na saslušanju, Dragan Vasiljević joj je tražio da imaju sesksualne odnose, što je okrivljena odbila. Međutim, nije uspela da izađe iz stana, pošto joj je on stavio nož pod grlo i hteo da je prisili. Kako je rekla, ona je tad uspela nekako da dohvati staklenu flašu kisele vode i razbije mu je o glavu. Vasiljević je tada pao na pod, a ona je u strahu zgrabila nož o njime ga četiri puta izubadala po telu. Ubola ga je u vrat, stomak, slabinu i zadnjicu. Nož je potom oprala u sudoperi i stavila ga među čist escajg. Posle toga je uzela njegova dva telefona i otišla kući.

Tužilaštvo nastavlja istragu i prikuplja dokaze, pa će se videti da li je ova priča osumnjičene realna ili se možda drugačije sve odigralo i da li je po sredi možda neki drugi motiv ovog ubistva.

Fatima Z. inače ima rasekotinu na dlanu, jer je, kako je navela, braneći se od Vasiljevića zgrabila nož za oštricu i tako mu ga otela.

PRONAŠAO GA ROĐAK

KOMŠIJE su ispričale da je Dragan Vasiljević bio udovac i da je živeo sam. Ima ćerku i unuku. Kazali su da je bio miran i prijatan čovek, kojeg su često viđali da se šeta po kraju, ide od pijace ili sedi sa prijateljima na kafi u obližnjim kafićima. Dan posle ubistva mrtvog u kući ga je pronašao rođak, koji je došao da ga traži, jer se nikako nije javljao na telefon. Zatekao ga je na podu u krvavoj odeći.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)

DEDA PRETUKAO UNUKU JER KASNO DOŠLA IZ GRADA: Na saslušanju sve negirao