TRGOVAO LJUDIMA, DOBIO DVE GODINE ZATVORA: Držali devojku iz Niša kao roba i terali je da se prostituiše

Novosti online

07. 10. 2022. u 23:00

DEJAN P. iz merošinskog sela Dudulajce osuđen je na dve godine zatvora jer je nalazio mušterije za prostituciju dvadesetogodišnjoj Nišlijki I. S. koju je kao roba držala grupa Aleksinčana.

ТРГОВАО ЉУДИМА, ДОБИО ДВЕ ГОДИНЕ ЗАТВОРА: Држали девојку из Ниша као роба и терали је да се проституише

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Portparol Višeg suda u Nišu, sudija Miško Radivojević saopštio je da mu je presuda izrečena zbog krivičnog dela trgovine ljudima.

- Viši sud je presudu doneo na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela koju je optuženi zaključio sa Višim javnim tužilaštvom pa je sudska odluka pravnosnažna - rekao je Radivojević.

Devojku su u ropskom položaju držali Danica B. (24), njen brat Zoran B. (32), njegova supruga Egzona T. (24) i njihov rođak Oliver M. (34), protiv kojih je Više javno tužilaštvo podnelo optužnicu zbog istog krivičnog dela. Za trgovinu ljudima sudiće se i Danijelu Z. (32), takođe iz Dudulajca ali u odsustvu s obzirom na to da se nalazi u bekstvu. 

Na optuženičkoj klupi naći će se i maloletnica iz Aleksinca koja je zlostavljala žrtvu ali se protiv nje vodi odvojeni postupak.

Ona se kao i Egzona, osim za trgovinu ljudima tereti za silovanje dvadesetogodišnjakinje jer su joj u polni organ gurale metlu.

Kako je navelo tužilaštvo, optuženi su se od početka aprila 2021. godine do 20. avgusta 2021. godine na teritorijama Aleksinca i Merošine povezali u grupu radi trajnog vršenja krivičnog dela trgovina ljudima.

Tokom istrage je utvrđeno da je optužena Danica vrbovala devojku tako što je stupila sa njom u kontakt preko Fejsbuka i ponudila joj posao dadilje. Kako je navedeno u optužnici, Zoran i Oliver su devojku podvodili muškarcima a u toj nečasnoj raboti pomagali su mu i Danijel, za kojim je raspisana poternica i Dejan koji je priznao krivicu. On je pred VJT kazao da je od svih optuženih poznavao samo Olivera jer je dolazio kod njegovog komšije Danijela Z.

Da je devojka zlostavljana potvrdili su i sudski veštaci koji su na njoj pronašli brojne povrede u vidu podliva i oguljotina, ali i tragova ujeda.

Nestanak devojke prijavio je aprila prošle godine njen ujak koji je o njoj brinuo od rođenja. Tada je kazao da je poslednji put viđena na mostu kod niške Tvrđave. Nakon nekoliko dana obavestio je medije da mu se devojka javila sa skrivenog broja te da je bila ljuta što je prijavio njen nestanak. U zatočeništvu je bila od aprila do avgusta prošle godine u Aleksincu, kada je iskoristila odsustvo svojih mučitelja i pobegla.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: DESILO SE PRE 36 GODINA - Hrabar potez Milutina zbog kog je dobio nagradu Večernjih novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

TUŽNA PRIČA ČUVENOG GLUMCA: Grob Milana Srdoča skroz zapušten