"NOVOSTI" SAZNAJU: Tri osobe optužene zbog pljačke menjačnice u Brusu, Kruševljanka osuđena na 6 meseci

S. BABOVIĆ

07. 10. 2022. u 18:26

OSNOVNO javno tužilaštvo u Brusu podnelo je optužnicu zbog pljačke kuće vlasnika menjačnice u ovom gradu 1. decembra, 2021. godine, saznaju "Novosti".

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Три особе оптужене због пљачке мењачнице у Брусу, Крушевљанка осуђена на 6 месеци

S.Babović

Optužnica je podneta protiv F.S.(23)iz Brusa, D.K.(22) i N.B.(24) iz istog grada, dok je sa Kruševljankom K.M.(19) postignut sporazum o priznanju krivice i ona je, prema saznanjima “Novosti”, osuđena na šest meseci zatvora.

Kako nezvanično saznajemo i drugi učesnici krađe kojima još uvek nije zakazano suđenje pred Osnovnim sudom u Brusu,priznali su krivično delo koje im se stavlja na teret. Pljačka kuće Cvetka P.(65) 31.decembra, 2021. godine, koji sa suprugom Katarinom P, godinama drži menjačnicu u Brusu, planirana je duže vreme. Dom u Hajduk Veljkovoj br. 28, iz koga je odneto oko 95.000 evra “tipovao” je F.S.(23). Pripadnici PU Kruševac, PS Brus u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Brusu istragom su došli do brojnih dokaza, a osumnjičeni su uhapšeni u martu.

Ukradeni novac bio je u različitim apoenima inostrane valute.Jedan deo “plena” je i nađen u kućama u kojima žive u međuvremenu optuženi. Prema informacijama “Novosti”, oštećenima je vraćena trećina ukradene sume, koliko je i nađeno. Još tokom istrage došlo se do saznanja da su lica za koja se sumnjalo da su umešana u krivično delo za manje od tri meseca kupila četiri automobila.

- Pretresom je nađeno ukupno 21.080 evra, 100 dolara, 10 australijskih dolara, 70 funti i 10 kanadskih dolara, kao i automobili „golf", „opel astra", „krajsler" i „BMV", za koje se sumnja da su kupljeni ukradenim novcem-naveli su u policiji nakon hapšenja.- Najveća suma ukradenog novca, oko 20.000 evra, pronađena je u kući osumnjičene K. M.

Do same pljačke došlo je uoči dočeka Nove godine. Porodica je bila na večeri,a po povratku su zatekli lom. Važe za vredne ljude, menjačnicu drže od 2009.godine,a za sobom imaju i staž u fabrici, odnosno privremen rad u inostranstvu.

BONUS VIDEO - UČINIĆU SVE DA NIKO NE DOŽIVI ŠTO I MOJA PETRA: Majka ubijene devojčice iz Vršca jedva govori

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a