IZA REŠETAKA DO 23. SEPTEMBRA: Futožanin osumnjičen za ubistvo žene ostaje u pritvoru

Lj. P.

25. 08. 2022. u 08:50

MILE Maksimović (53) iz Futoga, osumnjičen da je u dvorištu porodične kuće nožem ubio suprugu Ivanu Radulov (50), ostaje u pritvoru.

ИЗА РЕШЕТАКА ДО 23. СЕПТЕМБРА: Футожанин осумњичен за убиство жене остаје у притвору

Foto: Rada Šegrt

Rešenjem vanpretresnog veća, ova mera mu može trajati do 23. septembra. Naredbom o sprovođenju istrage Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, osumnjičenom se na teret stavlja teško ubistvo i nasilje u porodici.

Ovaj pedesettrogodišnjak se sumnjiči da je u noći između 22. i 23. jula oko ponoći, u dvorištu porodične kuće u Ulici cara Lazara u Futogu, sa više uboda nožem ubio tri godine mlađu suprugu Ivanu. Tragediji je, kako je za „Novosti“ posle nemilog događaja svedočio njihov sin Mijo Maksimović, prethodila svađa između roditelja. Njih dvoje su se te subote gotovo celog dana raspravljali, a najviše zbog novca.

Zbog bračnih razmirica u domu Maksimovića, toga dana intervenisala je i policija, a posle njihovog odlaska, situacija se prividno smirila, a onda se dogodio krvavi zločin.

Prema onome što je Mija ispričao, njegova starija sestra Ana je pokušala da zaštiti majku, udarala je oca klompom, ali kada je ugledala nož u njegovoj ruci, nekako je uspela da pobegne.

Mile je oko ponoći u dvorištu usmrtio Ivanu, a kad je već policija stigla i naredila mu da baci nož, sečivom je sebi prerezao grlo. Zbog tih povreda je nekoliko dana bio u bolnici, a po izlasku je saslušan u Tužilaštvu, na čiji predlog mu je sud odredio pritvor smatrajući da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati postupak uticanjem na svedoke i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo. Pored toga, za krivično delo koje mu se stavlja na teret propisana je kazna preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti, koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

                                        

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a