OSUMNJIČENI ZA PROIZVODNJU I DILOVANJE DROGE: Dvojica se branila ćutanjem, ostali izneli svoju odbranu

S.J.M.

21. 04. 2022. u 15:09

DANA 21. 4. 2022. godine, u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušani su osumnjičeni V. L., M. Z., A. I., S. I. i S. P., na okolnosti izvršenja krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a osumnjičeni V. L. i M. Z. i na okolnosti izvršenja krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

ОСУМЊИЧЕНИ ЗА ПРОИЗВОДЊУ И ДИЛОВАЊЕ ДРОГЕ: Двојица се бранила ћутањем, остали изнели своју одбрану

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Osumnjičenima je stavljeno na teret da su u periodu od decembra 2021. godine do 19. 4. 2022. godine, na području Grada Beograda, po prethodnom dogovoru o trajnom vršenju krivičnih dela, neovlašćeno prodavali supstance koje su proglašene za opojne droge, i to opojnu drogu heroin, ukupne neto mase 999,41 gram, kao i opojnu drogu heroin u smeši sa kofeinom i paracetamolom, ukupne neto mase 1.091,45 grama i opojnu drogu amfetamin, ukupne neto mase 982,72 grama, kao i 1.059,29 grama smeše kofeina i paracetamola, koja služi za uvećanje mase opojne droge heroin.

Prilikom saslušanja osumnjičeni V. L. i M. Z. su se branili ćutanjem, dok su ostali osumnjičeni izneli svoju odbranu.

Od strane Višeg javnog tužilaštva u Beogradu predloženo je određivanje pritvora prema svim osumnjičenima, s obzirom na to da u konkretnom slučaju postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni boravkom na slobodi u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i na taj način ometati nesmetano vođenje krivičnog postupka.

Tužilaštvo će sprovesti dalju istragu u ovom predmetu, a o preduzetim radnjama javnost će biti blagovremeno obaveštena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista