NAPADAČ NA SNEŽANU DAKIĆ IDE NA LEČENJE: Kamenom pogodio voditeljku u glavu

N. B.

20. 04. 2022. u 13:31

PRVO osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podneće nadležnom sudu predlog da se Đ. T., osumnjičenom da je kamenom pogodio Snežanu Dakić, izrekne mera bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi.

НАПАДАЧ НА СНЕЖАНУ ДАКИЋ ИДЕ НА ЛЕЧЕЊЕ: Каменом погодио водитељку у главу

Foto: Printskrin Hepi/Zoran Jovanović/ilustracija

Na teret mu se, inače, stavlja krivično delo nanošenje lake telesne povrede.

Ovakva odluka doneta je pošto je psihijatrijskim veštačenjem osumnjičenog utvrđeno da boluje od duševne bolesti, zbog koje je njegova sposobnost da shvati značaj svog dela i da upravlja svojim postupcima bila isključena, kao i da postoji ozbiljna opasnost da će učiniti slično ili teže krivično delo, radi čijeg otklanjanja je potrebno njegovo lečenje u zdravstvenoj ustanovi.

Incident se dogodio 4. aprila na teritoriji opštine Stari grad, kada je Đ. T. bacio kamen u pravcu Snežane Dakić, koji se odbio o automobil i udario je u glavu.

- Po nalogu tužilaštva je utvrđen identitet okrivljenog i isti je u pratnji pripadnika Policijske stanice Stari grad odveden u Kliniku za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević", radi pregleda i hospitalizacije, a kada je otpušten iz navedene ustanove, doneto je rešenje o njegovom zadržavanju - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, nakon čega mu je određen pritvor. U toku dokaznog postupka ispitana je i oštećena, kao i svedok očevidac. Pribavljeni su snimci kamera u blizini mesta događaja, određeno je psihijatrijsko veštačenje okrivljenog, kao i sudsko-medicinsko veštačenje telesnih povreda koje je zadobila Snežana Dakić.

BONUS VIDEO: SAOBRAĆAJNA NESREĆA U NIŠU: Vozilo udarilo u ivičnjak, pa letelo trideset metara

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna