ŠVERCUJU DROGU U PODU KAMIONA: Magistralom Priština - Niš učestalo se prevoze narkotici sa KiM u centralnu Srbiju

D. ZEČEVIĆ

15. 04. 2022. u 22:11

POSLEDNjA akcija kriminalističke policije u kojoj je u Beloljinu kod Prokuplja nedavno zaplenjeno 174 kilograma marihuane, jedna je od većih zaplena droge na deonici magistralnog puta Priština - Niš. Ona, inače, važi za jednu od najfrekventnijih saobraćajnica sa Kosmeta prema centralnoj Srbiji za prevoz putnika i robe, ali i narkotika.

ШВЕРЦУЈУ ДРОГУ У ПОДУ КАМИОНА: Магистралом Приштина - Ниш учестало се превозе наркотици са КиМ у централну Србију

Arhiva

Tokom ove akcije, uhapšeni su S. I. (33) i L. L. (20), zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

- Policija je na teritoriji opštine Prokuplje, u mestu Beloljin, zaustavila teretno vozilo marke "mercedes", kojim je upravljao S. I., dok je L. L. bio na mestu suvozača. Prilikom pregleda vozila, u pokretnom podu namenjenom za smeštaj robe, pronađene su 23 platnene vreće sa 171 paketom marihuane, ukupne težine 174 kilograma - saopštio je MUP Srbije.

Prema saznanjima "Novosti" uhapšeni su Albanci sa Kosova i Metohije, jedan iz Prištine a drugi iz Podujeva. Na teret im se stavlja da su narkotike iz Albanije transportovali radi dalje prodaje po Srbiji i zemljama Evropske unije. Njima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni su uz krivičnu prijavu privedeni na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Prokuplju.

- Nažalost ovom deonicom magistralnog puta Niš - Priština, Albanci sa KiM prevoze velike količine droge, koja tamo stiže kako iz Albanije, tako i iz Avganistana, Turske... Iz Albanije prevoze uglavnom marihuanu, dok im heroin "stiže" iz Turske, pa ih prevoze dalje na tržišta Zapadne Evrope - objašnjava za "Novosti" izvor blizak istrazi.

On podseća na učestale zaplene narkotika, kako na amdinistrativnom prelazu Merdare, tako i duž deonice puta od Merdara prema Kuršumliji, odnosno Prokuplju i Nišu. Međutim, osim ovom magistralom, bilo je slučajeva "dopremanja" droge i seoskim nekategorisanim alternativnim putevima. U kuršumlijskoj opštini i dalje se spominje slučaj od pre dve godine kada je na putu između Merdara i Kuršumlije u kamionu kojim je upravljao muškarac (56), policija pronašla više od 65 kilograma marihune.

- Droga je na područje kuršumlijske opštine, odnosno do Merdara dovezena kamionom kosovskih registarskih tablica, jednim od alternativnih pravaca sa područja Podujeva, a potom je prebačena u kamion prokupačkih tablica, kojim je upravljao muškarac iz Kuršumlije - kaže naš izvor iz policijskih krugova upoznat sa švercom droge na ovom području.

SARADNjA DILERA NEUPITNA

IZVEŠTAJI Policijske uprave Prokuplje o zaplenama narkotika u poslednje vreme ukazuju na sve češće zaplene manjih količina droge na području Kuršumlije i Prokuplja. To ukazuje na povezanost dilera sa Kosmeta sa dilerima sa područja Toplice, pre svega iz Kuršumlije i Prokuplja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DEDA PRETUKAO UNUKU JER JE KASNO DOŠLA IZ GRADA: Na saslušanju sve negirao