POSLE SASLUŠANJA SVI PUŠTENI: Detalji hapšenja 13 opštinara i investitora zbog nelegalne gradnje na Opštini Palilula

S. J. M.

22. 11. 2021. u 21:36

NEKOLIKO službenika opštine Palilula i grupa investitora "pali" su zbog nelegalne gradnje na toj beogradskoj opštini.

ПОСЛЕ САСЛУШАЊА СВИ ПУШТЕНИ: Детаљи хапшења 13 општинара и инвеститора због нелегалне градње на Општини Палилула

Foto: R.K.

Policija je uhapsila 13 osoba zbog sumnje da su malverzacijama omogućili izgradnju objekata bez građevinskih dozvola. Uhapšeni su V. Ć. (69), odgovorno lice u opštini Palilula, koji se tereti za krivično delo trgovina uticajem. Osim njega lisice su stavljene i građevinskim inspektorima M. L.(59), koji je osumnjičen za trgovinu uticajem u pomaganju i zloupotrebu službenog položaja, zatim Đ. R. (63), G. P. (52), B. C. (62) i Z. P.(62), osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja.

Među uhapšenim je i sedam investitora - S. H. (40), S. S. (51), M. B. (70), T. D. (48), A. V. (62), V. Ž. (49) i Ž. L. (42), koji se terete za trgovinu uticajem.

Ovom krivičnom prijavom biće obuhvaćeno i dvoje bivših odgovornih lica u Opštini Palilula, koja su odranije u pritvoru, dok se za jednim investitorom intenzivno traga. Iz policije nisu saopštili imena te dvojice, ali to su najverovatnije bivši predsednik opštine Aleksandar Jovičić i nekadašnji načelnik inspekcije D. V. (43), jer su oni jedini ostali u kućnom pritvoru. Ostala šestorica opštinskih službenika, koji su u junu uhapšeni, pušteni su da se brane sa slobde dok traje istraga. Posle saslušanja pušteni su i svi koji su privedeni danas.

Odgovorni iz Opštine Palilula terete se da su od jula 2016. do novembra 2018. godine uzimala novac od investitora kako bi uticala na inspekcijske organe i na taj način im omogućili da nelegalno izgrade objekte na teritoriji te opštine. Svi uhapšeni će biti privedeni na saslušanje u Više tužilaštvo.

Foto: Ata images

Inače, Aleksandar Jovičić se po prvoj krivičnoj prijavi sumnjiči da je uticao na D. V. odgovorno lice za inspekcijske poslove u Opštini Palilula da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole.

Prilikom hapšenja, kod Jovičića u stanu je pronađeno i 350.000 evra. On je u tužilaštvu rekao da mu je taj novac ušteđevina i poklon koji je dobio kad se ženio pre šest godina. Inače, tužilaštvo ga sumnjiči da je od investitora, koji su gradili nelegalne objekte protivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere