OGLASILA SE MAJKA OSUMNJIČENIH ZA UBISTVO ĐOKIĆA: Oni nisu poznavali Gorana DŽonića, a ni porodicu

Novosti online

25. 10. 2021. u 11:42

MEŠTANI sela Moravac su u paničnom strahu od momenta kada se dogodilo ovo najkrvavije ubistvo koje iz dana u dan trese Srbiju.

ОГЛАСИЛА СЕ МАЈКА ОСУМЊИЧЕНИХ ЗА УБИСТВО ЂОКИЋА: Они нису познавали Горана Џонића, а ни породицу

Foto: Fejsbuk

Veruju se da, kako kažu, slede nova hapšenja ljudi koji se dovode u vezu sa monstruoznim ubistvom Gorana Đokića (47) Gordane (46) i njihove ćerke Lidije (25).

Majka uhapšene braće Konstantina i Kostadina Miloševića Milijana vidno uznemirena i u stanju šoka ističe da svojim životom može garantovati da njena deca nemaju nikakve veze sa ubistvom porodice Đokić.

- Oni čak nisu ni poznavali ni Gorana Džonića, ni porodicu Đokić, ni ljude sa kojima se dovode u vezu - kaže nam očajna majka uhapšene braće i dodaje:

- Pitajte bilo koga u Moravcu o meni, mom suprugu i deci, i svako će vam potvrditi da nikome zlo ne bismo učinili.

Majka uhapšene braće Milošević rekla je da oni vredno rade za svaki svoj dinar i da im nikakve pare nisu bile potrebne.

- Već četiri generacije unazad gradile su ovu kuću, njima nije bio potreban nikakav novac - rekla je majka.

Majka ističe i da je policija uzela sve kamere sa njihove kuće te očekuje da će se snimcima dokazati da njena deca nisu kriva.

Inače, majka uhapšene braće Milošević Milijana sa svojim suprugom već nekoliko godina živi i radi u Stokholmu.

- Nisu oni krivi za ovaj zločin. Njihova je nesreća i velika je šteta što žive u tom prljavom selu u koje su se doselili mnogi - rekla je vidno potresena Milijana.

Podsetimo, Đokići su kidnapovani, ubijeni i spaljeni između 26. i 27. septembra, a prvoosumnjičeni je Goran Džonić, njihov rođak iz istog sela.

Nakon brze policijske akcije i prikupljenih dokaza, Goran Džonić, brat od tetke ubijenog Gorana Đokića, postao je glavni osumnjičeni za ovo svirepo ubistvo o čemu svedoče brojni dokazi pronađeni tokom istrage. Goran Džonić je na saslušanju u tužilaštvu u Nišu u prvi mah priznao da je počinio ovaj zločin, međutim, kroz samo par sati Džonić menja iskaz i počinje da govori kako nije jedini učesnik ove tragedije, te je uperio prstom na dvojicu muškaraca iz ovog sela, a to su braća Konstantin i Kostadin Milošević iz Moravca, za koje niko u selu ne veruje da su umešani u ovaj monstruozan čin.

Podsetimo, tročlana porodica Đokić, Goran, Gordana i Lidija, ubijeni su 26. septembra neposredno nakon ponoći, kada su se vraćali kolima kući iz Moravca, gde su proveli dan kod Goranove majke, do Aleksinca gde su živeli. Na tom putu, kako se sumnja, na žutom skuteru presreo ih je upravo njihov rođak Goran Džonić. Na koji tačno način ih je namamio do atara sela Moravac, gde su potom brutalno ubijeni hicima iz pištolja, a potom su njihova tela zapaljena, zasada nije poznato. Nakon zločina ubica je iz Đokićevog sefa koji se nalazio u automobilu odneo veliku svotu novca, a automobil i skuter je zapalio na drugoj lokaciji, u ataru sela Tešice, kako bi uništio dokaze.

Tela Đokića pronađena su tek šest dana nakon zločina i tada je počela opsežna istraga i potraga za ubicom. Policija je prisustvovala i sahrani ubijenih kako bi pratila da li se neko čudno ponaša s obzirom na to da je odmah bilo jasno da je u ubistvu učestvovao ili ga izvršio neko iz Moravca ili okoline jer je odlično poznavao teren. Ovoj sahrani prisustvovali su i članovi porodice Džonić. Ono što u tom trenutku niko nije očekivao je to da će dvadeset dana kasnije za zločin biti osumnjičen Goranov brat od tetke, sa kojim je bio izuzetno blizak i u kog je imao veliko poverenje. U međuvremenu policija je pronašla oružje kojim su Đokići ubijeni, novac koji im je otet, ali i brojne druge materijalne dokaze.

(Srbija danas)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: Privođenje Suzane Džonić u policijsku stanicu na ispitivanje

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)