SNAJPERU PRITVOR DO 30 DANA: Novosađanin Slobodan Milutinović (36) osumnjičen za otmicu

Lj.P.

21. 09. 2021. u 16:06

OSUMNjIČENOM Slobodanu Milutinoviću "Slobi snajperu", zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo otmica sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu odredio je pritvor do 30 dana, saopštio je danas Viši sud u Novom Sadu.

СНАЈПЕРУ ПРИТВОР ДО 30 ДАНА: Новосађанин Слободан Милутиновић (36) осумњичен за отмицу

Foto: Društvene mreže

Pritvor mu je, kako se dalje navodi u saopštenju, određen iz razloga okolnosti koje ukazuju na mogućnost da će osumnjičeni ometati postupak uticajem na iskaze svedoka koji treba da budu saslušani u krivičnom postupku i zbog okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni mogao ponoviti krivično delo.

Za otmicu ga je, kako nezvanično saznajemo prijavila dvadesettrogodišnja devojka, sa kojom je navodno ranije bio u emotivnoj vezi.

Ovaj tridsetšestogodišnjak je, podsećamo, bio uhapšen, zajedno sa suprugom 5. septembra u opsežnoj akciji policije na teritoriji Novog Sada posle ubistva Uroša Stefanovića (27) i ranjavanja Gorana Kovačevića Goranca (47), jer je priliko pretresa više stanova i objekata, u stanu bračnog para Milutinović, pronađen pištolj za koji nemaju dozvolu.

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu je tada posle saslušanja bračnog para predložilo da se Snajperu odredi pritvor do 30 dana, ali je sudija za prethodni postupak odlučio da mu dozvoli da se u daljem postupku brani sa slobode.

Na to rešenje se tužilaštvo žalilo, ali je vanpretreseno veće oodlučujući o ovoj žalbi, potvrdilo odluku Osnovnog suda da se Milutinoviću dozvoli odbrana sa slobode.

BONUS VIDEO:

Iseljenje radnika Trudbenika na Novom Beogradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODRŽIVI TRANSPORT:  Ključni faktor zaštite životne sredine i zdravlja