LAINOVIĆU U ŠPANIJI PRESUDILI VELJA I MARE: Policija prikuplja podatke o novim likvidacijama za koje se sumnjiči Belivukova grupa

E. H.

17. 08. 2021. u 08:00

PRIPADNICI srpske policije intenzivno prikupljaju podatke, a pomoć su zatražili i od kolega iz inostranstva, kako bi rekonstruisali kretanje Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, avgusta prošle godine.

ЛАИНОВИЋУ У ШПАНИЈИ ПРЕСУДИЛИ ВЕЉА И МАРЕ: Полиција прикупља податке о новим ликвидацијама за које се сумњичи Беливукова група

Trenutak ubistva Ljubomira Markovića Kiće / Foto Youtube printskrin

Kako saznaju "Novosti", postoje operativine informacije da su njih dvojica u Španiji namamila i ubila jednog od svojih najvernijih "vojnika" - Ljubomira Lainovića (22). Bio je, kako su rekli, "mnogo brbljiv"!

Za Novosađanina Lainovića, inače sina Branislava Lainovića Dugog, prema operativnim podacima, vezuje se nekoliko likvidacija, koje su suprotnom, "škaljarskom klanu", zadale najteže udarce. Mlađani Novosađanin bio je veran Belivuku i Miljkoviću, vođama kriminalne grupe povezane sa "kavčanima", ali je imao "dug jezik". To mu je, navodno, i došlo glave.

Njegovo ime se pominje u vezi sa dvostrukim ubistvom u restoranu u Atini, u januaru 2020. godine, kada su ispred žena i dece ubijeni Igor Dedović i Stevan Stamatović. Vatru iz automatskih pušaka otvorila su četvorica napadača, a sumnja se da je reč o Lainoviću, Nikoli Vušoviću, zvanom Džoni i još dvojici mladića.

Lainovića se u Tužilaštvu za organizovani kriminal dotakao i Bojan Hrvatin, jedan od 30 optuženih, koje je Tužilaštvo okrivilo za najmonstruoznija dela. Hrvatin se tereti za učešće u četiri, od pet ubistava, koja su do sada, prema tvrdnjama tužilaštva - dokazana.

Hrvatin je, pored ostalog, ispričao da ima saznanja da su pripadnici Belivukove i Miljkovićeve grupe počinili još tri ubistva, koja sada nisu u optužnici. Objasnio je da je ova ekipa povezana i sa ubistvom Ljubomira Markovića Kiće, vođe jedne od Partizanovih navijačkih grupa "Alkatraz", novembra 2019. godine. To je urađeno, navodno, kako bi se zauzeo primat na tribini ovog kluba.

- Da bi zauzeli to mesto na tribini, Miljković je bio ubeđen da mora da se pomeri, da se smakne Kića - objasnio je Hrvatin, jer su Belivuk i Miljković smatrali da će tim zločinom na najbolji način da se zaplaše sve ostale frakcije na Partizanovoj južnoj tribini. Bojan Hrvatin je bio decidan da je po nalogu Belivuka i Miljkovića, u imenjaka Markovića Kiću pucao Ljubomir Lainović.

Ubrzo posle ovog zločina, gradom se pronela priča da je Kićin ubica pobegao u Grčku i da je lociran u Atini. Tri i po meseca kasnije pojavljuje se kao jedan od pucača u restoranu i masakru "škaljaraca".

- Sve je to odradio po nalozima Belivuka i Miljkovića, odnosno Radoja Zvicera, njihovog istinskog nalogodavca i šefa - navodi sagovornik "Novosti".

- Na osnovu nekih prikupljenih materijalnih tragova, postoji velika verovatnoća da se Lainović pojavljuje i u masakru na Krfu, 23. jula prošle godine, kada su ubijeni Baranin Alan Kožar i Užičanin Damir Hadžić, bliski "škaljarcima". Posle toga se mladom Novosađaninu gubi trag. Poslednji put je lociran u Španiji.

Na osnovu sadašnjih operativnih informacija, Belivuk i Miljković, kako se sumnja, čekali su Lainovića na Pirinejskom poluostrvu, u jednom od andaluzijskih letovališta. Do njih su već stizale informacije da njihov "vojnik" koga su angažovali u brojnim egzekucijama "mnogo priča".

- Iz nekog razloga, Lainović je voleo da prepričava detalje iz tih krvavih akcija i nije se obazirao koje sve tu i ko sve sluša - navodi naš izvor. - Tako je direktno sa tim zločinima povezivao Belivuka i Miljkovića. I počeo je da ih ugrožava. Tako su oni to smatrali. I odlučili su da ga ubiju. Namamili su ga pričom da će da mu plate za počinjena ubistva i da je najsigurniji u Španiji. Na osnovu podataka koje imamo sumnjamo da su ga Belivuk i Miljković direktno ubili i da su ga zakopali.

Belivuk i Miljković su posle toga počeli među svojih saradnicima da puštaju priču kako su Lainovića ubili "škaljarci" kao osvetu za Atinu i Krf. Ipak, neki materijalni tragovi do kojih je došla naša policija su ih odali. Sada se sumnja da su oni zapravo ti koji su ubili mladog Novosađanina, koji se i danas vodi kao nestao.

UBISTVO DAMIRA HODžIĆA

Hrvatin je kod tužioca opisao i da je u akciji hvatanja "škaljarca" Mileta Radulovića, Mileta Kapetana bilo mrtvih. O tome su pričali Belivuk i Miljković sa najbližim saradnicima.

- Oni su otputovali u Crnu Goru oktobra prošle godine, i upali u jedan od "štek-stanova" "škaljaraca" - navodno je ispričao Hrvatin. - Tamo su likvidirali, po mojim saznanjima, jednog sigurno, možda dvojicu. Mislim da se taj kog su likvidirali prezivao Hodžić.

Istraga veruje da je reč o Baraninu Damiru Hodžiću, koji je 14. oktobra nestao bez traga, kao i njegov šurak Adis Spahić. To može da se shvati i iz prepiske preko "Skaja" koju je Miljković slao najbližim saradnicima u Ritopeku, dok su istog dana mučili i ubili Lazara Vukićevića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju