OPTUŽNICA KONTIĆU I DALJE NA PROVERI: Nikšićaninu (30), osumnjičenom za pokušaj ubistva - novi pritvor

Lj. PRERADOVIĆ

02. 07. 2021. u 21:09

NIKŠIĆANINU Ivanu Kontiću (30), optuženom da je prošlog leta u Novom Sadu pokušao da ubije Beograđanina Miljana Mandića (28), rešenjem vanpretresnog veća novosadskog Višeg suda ponovo je produžen pritvor do 3. avgusta.

ОПТУЖНИЦА КОНТИЋУ И ДАЉЕ НА ПРОВЕРИ: Никшићанину (30), осумњиченом за покушај убиства - нови притвор

Foto: MUP Crne Gore/Printscreen

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je protiv ovog tridesetogodišnjeg državljanina Crne Gore 5. maja podiglo optužnicu koja ga tereti za pokušaj ubistva, ali sud još nije potvrdio optužnicu, rečeno je "Novostima" u Višem sudu u Novom Sadu.

Protiv Kontića se u Višem tužilaštvu vodila istraga zbog sumnje da je 24. avgusta 2020. godine u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu pretukao Mandića. Incident na ulici su zabeležile kamere sa video-nadzora, a snimak se kasnije pojavio na društvenim mrežama.

Prilikom saslušanja u tužilaštvu, Kontić je, kako saznajemo, negirao krivicu i tvrdio da je bio prvi napadnut. Odgovarajući na pitanja u vezi sa sumnjama za koje se tereti, on je tvrdio da je snimak sa nadzornih kamera isečen i da je javnosti prikazan samo deo događaja. Kontić je tada još istakao da ni u jednom momentu nije imao nameru da ubije oštećenog, kako je to predstavljeno u javnosti i što mu se stavlja na teret.

Po međunarodnoj poternici, koja je za njim bila raspisana, Kontić je uhapšen 11. oktobra u iznajmljenom stanu u Podgorici. On je decembra 2020. izručen našim pravosudnim organima, a na saslušanju pred sudijom za prethodni postupak je tvrdio da nije pobegao iz Srbije, već da je u Crnu Goru otišao pre bilo kakvog pokretanja postupka protiv njega, da poseti roditelje.

Žrtva prebijanja na ulici, Miljan Mandić je u istrazi, prema nezvaničnim informacijama, ispričao o svemu onome što se vidi na snimku sa nadzorne kamere. Navodno je kazao da ga je te večeri na ulici tukao Kontić, ali o povodu za tuču nije rekao ništa konkretno. Dodao je i da Kontića poznaje kao prijatelja svog brata.

DVOJICA SE BRANE SA SLOBODE

OSIM protiv Kontića, optužnica je podignuta protiv O. L., koji je osumnjičen da je učestvovao u tuči u kojoj je pretučen Mandić. On je pušten iz pritvora oktobra prošle godine i poslat na izdržavanje kućnog zatvora sa nanogvicom, na koju je osuđen zbog drugog krivičnog dela. Novosađanin L. V., koji se sumnjiči da je pomogao O. L. posle počinjenog krivičnog dela, takođe je tada pušten da se u daljem postupku brani sa slobode.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić