MUČIO ŽIVOTINJE I ZLOSTAVLJAO PSE U AZILU ZA OBUKU: Velika akcija policije - Uhapšen muškarac u Kragujevcu

Novosti online

18. 06. 2021. u 06:58

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin saopštio je da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili u Kragujevcu D.G. (1972) osumnjičenog da je u svom azilu za obuku pasa u selu Čumić ubijao i mučio veći broj pasa.

МУЧИО ЖИВОТИЊЕ И ЗЛОСТАВЉАО ПСЕ У АЗИЛУ ЗА ОБУКУ: Велика акција полиције - Ухапшен мушкарац у Крагујевцу

Foto: Free Images Pixabay

dž- U toku noći u Kragujevcu u zajedničkoj akciji Uprave kriminalističke policije i Policijske uprave u Kragujevcu u centru za obuku pasa i vodiča uhapšeno je odgovorno lice u prihvatilištu za pse „Vučjak“ D.G.- rekao je ministar Vulin.

Kako precizirao, D.G. se sumnjiči da je svesno i namerno ubijao, mučio, zanemarivao i zlostavljao pse koji su mu bili povereni na staranje.

- U Srbiji nikakvo nasilje ne može da bude nekažnjeno, ni prema ljudima, ni prema životinjama i svaki nasilnik biće kažnjen i sklonjen sa naših ulica. Ni jedna životinja ne zaslužuje da se ljudi prema njoj tako ponašaju. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uvek će učiniti sve da ovakve neljude sklone sa ulica i da zaštite svaki život u našoj zemlji- poručio je ministar Vulin.

Ministar je zamolio građane, da kada imaju saznanja o ovakvim dešavanjima to odmah prijave policiji, a ne da kače na društvene mreže i bore se za lajkove, kako oni koji su ovako nešto činili, kada shvate da su otkriveni, ne bi sakrili tragove.

- Verujte svojoj policiji, mi smo jedino što stoji između nasilja, ludila i normalnog života- naglasio je ministar Vulin.

Osumnjičenom je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo ubijanje i mučenje životinja određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)