DETALJI PADA SLOVENAČKIH "KAVČANA": Vođe uzele zaradu od 1,45 miliona evra

Novosti online

26. 05. 2021. u 15:40

SLOVENAČKI krak „kavačkog klana“ Radoja Zvicera predvodili su Filip Vrzić i Klemen Kadivec. U opisu njihovih poslova bila je ulična trgovina drogom Sloveniji, dok su narkotike krijumčarili i u Italiju. U njihovom „portfoliju“ je i ilegalna trgovina oružjem.

ДЕТАЉИ ПАДА СЛОВЕНАЧKИХ KАВЧАНА: Вође узеле зараду од 1,45 милиона евра

Foto: MUP

Prema policijskim saznanjima, a kako saznaju slovenački mediji, od ovih poslova za crnogorski klan uhapšeni Vrzić je zaradio 600.000 evra, a njegov pajtos Kadivec 855.000.

Dobro organizovana kriminalna organizacija u Sloveniji je delovala od 2018. godine i imala 60-ak članova, a veći deo jeuhapšen u jučerašnjoj akciji koju je, u saradnji sa stranim policijskim službama, izvela slovenačka policija. Na području Ljubljane, Maribora, Kranja i Kopra, policija je pretresla 23 kuće. Uhapšena je gotovo celokupna kriminalna struktura: šefovi, knjigovođe, organizatori prevoza narkotika, ulični dileri... U pritvoru je zadržano njih šestoro.

U velikoj akciji slovenačke policije okriveno je da je droga iz Južne Amerike, preko Portugala i Barselona, stizala u Kopar. Procenjuje se da je grupa prokrijumčarila oko 800 kilograma droge.

Utvrđeno je i da su u zemljama Istočne Evrope i Holandije prodavali poluautomatske puške i automatske pištolje. Oružjem su trgovali preko kompanija osnovanih u Kopri, koja su samo bila paravan.

Kadivec je i pre jučerašnje akcije u pritvoru. Zajedno sa Bojanom Stanojevićem i Draganom Čikojevićem optužen je za teške zločine počinjene prošle godine u Sloveniji. Prema optužbi, njih trojica su, sa još nepoznatih saučesnika, učestvovali u otmici Žarka Tešanovića i Danijela Božića. Tešanovića je policija spasila, a Božić je kasnije pronađen ubijen u šumi u Gorenjskoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!