OD MASKIRANJA DO UPOTREBE BORBENIH VOZILA: Obuka pripadnika Četvrte brigade kopnene vojske (FOTO)

Novosti online

26. 04. 2022. u 19:59

PRIPADNICI Četvrte brigade kopnene vojske u rejonima mirnodopskih lokacija realizuju obuku za izvršavanje borbenih zadataka u operacijama Kopnene vojske uz upotrebu borbenog vozila pešadije M-80A.

ОД МАСКИРАЊА ДО УПОТРЕБЕ БОРБЕНИХ ВОЗИЛА: Обука припадника Четврте бригаде копнене војске (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane

Reč je o redovnoj obuci profesionalnog sastava mehanizovanih bataljona, koja se po ciklusima realizuje tokom cele godine radi održavanja i unapređenja visokog nivoa osposobljenosti za realizaciju zadataka.

Programom obuke su obuhvaćeni praktični sadržaji obučavanja posluga, od pripreme za izvršenje zadatka, preko maskiranja, taktičkih radnji na bojištu u izvođenju odbrambenih i napadnih operacija, do dejstva po ciljevima na zemlji i vazduhu i održavanja svih podsistema borbenog vozila.

Realizacijom ove obuke unapređuje se borbena osposobljenost vojnika i mladih starešina koji su nedavno primljeni u jedinicu i održava visok nivo osposobljenosti jedinice za izvršavanje namenskih zadataka.

Borbeno vozilo pešadije M-80A namenjeno je za izvršavanje borbenih zadataka mehanizovanih jedinica u svim zemljišnim i vremenskim uslovima, a njegova pouzdanost i efikasnost su potvrđeni tokom eksploatacije u jedinicama Vojske Srbije i na brojnim taktičkim vežbama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna