RADNIČKI SINDIKAT "PUTEVA": Hvala Vesiću i Malom - deo zahteva ispunjen, sutra bez štrajka

Novosti online

25. 05. 2024. u 22:38

PREDSTAVNICI reprezentativnog sindikata u javnom preduzeću "Putevi Srbije" - Radničkog sindikata danas su na sasatnku sa ministom finansija Sinišom Malim i ministarkom privrede Adrijana Mesarović dogovorili ispunjenje dela njihovih zahteva, nakon čega su odustali od jednočasnovnog štrajka najavljenog za nedelju.

РАДНИЧКИ СИНДИКАТ ПУТЕВА: Хвала Весићу и Малом - део захтева испуњен, сутра без штрајка

Foto Novosti

Radnički sindikat zahvaljuje prvom potpredsedniku Vlade i ministru finansija Siniši Malom, ministru građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goranu Vesiću i ministarki privrede Adrijani Mesarević, kao i v.d. generalnom direktoru Zoranu Drobnjaku, koji su imali razumevanja i pomogli da se dođe do ispunjenja dela zahteva.

Na današnjem sastanku dogovoreno je da se svima zaposlenima u JP "Putevi Srbije"

u sektoru za naplatu putarine koji imaju koeficijent 2.0 i ispod 2.0, koeficijent uvećava za 15 odsto, kao i da im se svake godine isplaćuje jednokratna solidarna pomoć u iznosu od 50.000 dinara.

Foto Novosti

Takođe, dogovorena je isplata prekovremenog rada, a poslodavac je u obavezi da pronađe model za isplatu.

S brzirom da je postignut dogovor, sindikat obaveštava zaposlene da se odustaje od najavljenog štrajka, koji je zakazan za nedelju 26. maj, a u narednim nedeljama pregovaraće se oko potpisivanja novog Kolektivnog ugovora kojim će se rešavati većina otvorenih pitanja.

-Nastavljamo dalju borbu do ispunjenja svih zahteva kako bismo opravdali i dokazali da je naš Radnički sindikat jedna jaka institucija koja će uvek stajati uz radnike, navodi se u saopštenju ovog sindikata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREKO NOČI SAM OSTAO BEZ SVEGA: Ispovest Saše Popovića o teškom periodu života