NASTAVAK PROJEKTA „NAŠE SELO“ DELTA HOLDINGA: Projektom podržano više od 100 gazdinstava u tri sela

Promo

21. 05. 2024. u 14:00

DELTA Holding je danas svečano obeležio početak realizacije projekta „Naše selo“ u četvrtom po redu selu u Srbiji, selu Ključ kod Mionice. Cilj je da kroz deljenje znanja o modernoj poljoprivredi i finansijsku podršku u saradnji sa Erste bankom, omogući još bolje rezultate i povećanje prihoda od agrarnih prinosa i stočarstva i time poboljša kvalitet života na selu.

НАСТАВАК ПРОЈЕКТА „НАШЕ СЕЛО“ ДЕЛТА ХОЛДИНГА: Пројектом подржано више од 100 газдинстава у три села

Ključ zajednička fotografija

Nakon sedam godina i tri obnovljena sela (Bačko Novo Selo, Dubočane i Mala Jasikova) u kojem je podržano više od 100 gazdinstava, kompanija je uvidela potencijal sela Ključ u opštini Mionica kod Valjeva. U selu Ključ u projekat se do sada uključilo 20 gazdinstava.

Dugoročni cilj projekta „Naše selo“ je da naselja dostignu nivo modernih evropskih sela kroz unapređenje kvaliteta života u selima i povratak dela odseljenog stanovništva.

Poseta

 

Događaj u Ključu, simbolično nazvan „Dan prvi“, okupio je meštane, članove uprave kompanija Delta Holding i Erste banke, kao i predstavnike lokalne samouprave. Okupljenima je predstavljen plan saradnje sa meštanima Ključa kroz projekat „Naše selo“, a gosti su imali priliku da se uvere da selo u području Lepeničke klisure krije nadarene pevače i igrače kroz nastupe etno pevačkog društva „Mione“ i KUD „Vojvoda“ iz Mionice.

- Kada smo započeli projekat „Naše selo“, hteli smo da primerom pokažemo šta društvo treba da čini da bi naša sela dostigla nivo razvijenih, evropskih sela. U selima Dubočane, Mala Jasikova i u Bačkom Novom Selu ostvarili smo značajne rezultate i ponosno možemo da kažemo da su sada ta sela daleko razvijenija. Ono što selima u Srbiji nedostaje jeste znanje u oblasti poljoprivredne proizvodnje. Delta Agrar nesebično deli to znanje i uz partnere iz Erste banke pokazuje da je razvoj sela od velikog značaja za razvoj cele zemlje - rekao je predsednik Upravnog odbora Delta Holdinga Miroslav Mišković.

Miroslav Mišković

 

Delta Holding projekat realizuje u saradnji sa Erste bankom koja omogućava povoljne uslove kreditnog finansiranja meštanima „Naših sela“, a za koje kompanija Delta Agrar snosi troškove kamate.

- Zahvaljujući projektu „Naše selo“ i saradnji sa Delta Holdingom, bili smo u prilici da do sada podržimo više od 60 porodica u tri prethodna sela beskamatnim kreditima u ukupnom iznosu od oko 300.000 evra. Ovo je jedan od onih projekata koje svi volimo i do kojih nam je istinski stalo, jer znamo koliko je važno da se sačuva srpsko selo i da meštane ohrabrimo da ostanu na svojim imanjima. Zato smo svi mi danas u Ključu – da ih upoznamo i saslušamo, čujemo njihove potrebe, da ih posavetujemo i podržimo, pomognemo da budu uspešniji. Ne samo beskamatnom kreditnom linijom, već i stručnim znanjem, ali i našim iskustvima iz prethodnih sela - izjavila je Jasna Terzić, predsednica Izvršnog odbora Erste banke.

Jasna Terzić

 

Kroz ovaj projekat Delta Holding stimuliše razvoj ovog dela Kolubarskog okruga, osnažujući individualna domaćinstva i lokalnu zajednicu Mionice.

Ovaj projekat biće vetar u leđa našim poljoprivrednicima i značajno će unaprediti njihov rad. U selu se sada ponovo vidi šansa za razvoj. Mi znamo da bez sela i bez vrednih i radnih domaćina, po čemu je ovaj kraj poznat, nema ni jake države. Hvala kompaniji Delta Holding i Erste banci što su prepoznali potencijal sela Ključ i što na taj način doprinose razvoju čitave opštine Mionica, istakao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Osim razvoja poljoprivredne proizvodnje projektom je predviđen i razvoj društvenog života u selu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!