POKRAJINSKI FOND ZA RAZVOJ POLJOPRIVREDE OBJAVIO SPISAK KONKURSA: Krediti za investicije

G. V.

04. 04. 2024. u 16:12

POKRAJINSKI fond za razvoj poljoprivrede objavio je spisak 12 aktuelnih konkursa za poljoprivrednike, za kreditnu podršku sa kamatnom stopom od jedan odsto na godišnjem nivou. Krediti su namenski, odnose se na finansiranje investicija, pa tako variraju i uslovi, ali i maksimalni i minimalni iznos za koji mogu aplicirati. Farmeri se mogu prijaviti do 31. oktobra.

ПОКРАЈИНСКИ ФОНД ЗА РАЗВОЈ ПОЉОПРИВРЕДЕ ОБЈАВИО СПИСАК КОНКУРСА: Кредити за инвестиције

Foto B. Puzovic

U okviru konkursa za kreditnu podršku za finansiranje investicija u sektoru prerade voća, grožđa i povrća, maksimalan iznos kredita je 7.000.000 dinara. Fond neće odobravati kredit u iznosu manjem od 300.000 dinara. Ista novčana vrednost opredeljena je i za nabavku kvalitetne teladi i prasadi za tov. Za nabavku kvalitetnih priplodnih grla u govedarstvu, ovčarstvu, kozarstvu i svinjarstvu poljoprivrednici mogu dobiti kredite u maksimalnom iznosu od 7.000.000 dinara.

- Oni koji ove godine planiraju da nabave opremu za stočarsku farmu, takođe mogu da konkurišu i obezbede maksimalno sedam miliona dinara kredita. Sredstva se, između ostalog, mogu iskoristiti za nabavku boks paleta za transport i skladištenje proizvoda, linija za čišćenje i pranje proizvoda, berbu, sortiranje i kalibriranje proizvoda kao i pakovanje i obeležavanje proizvoda - navodi se u tekstu konkursa.

Raspisan je i konkurs za kreditnu podršku za kupovinu poljoprivrednog zemljišta do 10 hektara. Potrebno je sopstveno učešće poljoprivrednika od najmanje 20 odsto vrednosti poljoprivrednog zemljišta koje je predmet kupovine. Maksimalan iznos kredita je 7.000.000, a minimalni 600.000 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)