STRUČNI NADZOR ZA VELIKE PROJEKTE U UŽIČKOM KRAJU: Plan javnih nabavki Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

N. J.

01. 03. 2024. u 13:00

Planom javnih nabavki Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za 2024. godinu, najavljeni su tenderi za stručni nadzor nad više velikih i dugo najavljivanih infrastrukturnih projekata među kojima su auto-put od Požege do Kotromana, tunel Kadinjača i obilaznica oko Užica.

СТРУЧНИ НАДЗОР ЗА ВЕЛИКЕ ПРОЈЕКТЕ У УЖИЧКОМ КРАЈУ: План јавних набавки Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре

N.J.

 Kada je 2019. godine postavljen kamen temeljac za deo budućeg auto–puta Beograd‒Sarajevo, najavljeno je da će izgradnja deonice Požega‒Kotroman započeti 2021. godine, a vrednost posla procenjena je na 800 miliona evra.

Još jedan projekat, tunel ispod Kadinjače dobio je saglasnost Ministarstva za zaštitu životne sredine, lokacijski uslovi izdati su 2019. godine, a vrednost projekta procenjena je na 60 miliona evra. Projektom je predviđena izgradnja tunela dugog 1.350 metara, a za izvođača radova izabrana je kineska kompanija “Powerchina”.

Kada je reč o obilaznici oko Užica, za stručni nadzor predviđeno je izdvajanje oko 200 miliona dinara, a radovi su zvanično otvoreni novembra prošle godine. Predviđena je izgradnja obilaznice duge 4,8 kilometara. Sa kineskom kompanijom “Power construction corporation of China” potpisan je ugovor vredan 29,8 miliona evra.

Tenderi za stručni nadzor najavljeni su za još četiri velika projekata, za šta je predviđeno izdvajanje ukupno 111,6 miliona evra, najavilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)