TRGOVINSKA RAZMENA PREMAŠILA MILIJARDU FUNTI GODIŠNJE: Sastanak gradonačelnika Novog Sada i ambasadora Velike Britanije

Z. G.

20. 02. 2024. u 15:27

VREDNOST trgovinske razmene između Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva prvi put je premašila iznos od milijardu funti godišnje, izjavio je danas u Novom Sadu ambasador Velike Britanije u našoj zemlji Edvard Ferguson u razgovoru sa gradonačelnikom Milanom Đurićem.

ТРГОВИНСКА РАЗМЕНА ПРЕМАШИЛА МИЛИЈАРДУ ФУНТИ ГОДИШЊЕ: Састанак градоначелника Новог Сада и амбасадора Велике Британије

Pres služba Grada Novog Sada

Značajan deo zasluga za taj uspeh pripada kompanijama iz Novog Sada, posebno onih u sektorima informacionih tehnologija i usluga, istakao je ambasador i dodao da je Velika Britanija treći najveći partner Srbije kada je reč o tim sektorima.

Kako je navedeno u saopštenju objavljenom posle sastanka u Gradskoj kući, sagovornici su izrazili uverenje da postoji mogućnost za jačanje partnerstva i saradnje Grada Novog Sada i britanske ambasade u brojnim oblastima poput IT sektora, privrede i obrazovanja i drugih.

Razgovarano je i o turistima iz Velike Britanije koji u velikom broju dolaze tokom letnjih meseci u naš grad, pre svega radi posete Egzit festivalu.

Sagovornici su se osvrnuli i na kulturnu saradnju, saglasivši se da su na tom polju najveće mogućnosti, kao i da je kulturna razmena snažna baza za negovanje i razvijanje prijateljskih odnosa dveju zemalja na svim nivoima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)