DANAS POČINJE PRIMENA STUDENTSKIH KARTICA: Prijavljeno 80.000 studenata, a evo koje sve popuste i benefite dobijaju

Tanjug

01. 12. 2023. u 07:54

DANAS počinje primena besplatnih i platnih studentskih kartica. Prema poslednjim informacijama za njih se prijavilo 80.000 studenata, a preuzeto je oko 6.000 kartica.

ДАНАС ПОЧИЊЕ ПРИМЕНА СТУДЕНТСКИХ КАРТИЦА: Пријављено 80.000 студената, а ево које све попусте и бенефите добијају

Foto Novosti

- Od 40.000 studenata koji su se prijavili u prvoj nedelji, svi su dobili obaveštenja da mogu da preuzmu svoje studentske kartice u odabranoj ekspozituri koju su prilikom registracije naveli na portalu Uprave za trezor. Od toga je preko 6.000 kartica preuzeto na šalterima naših ekspozitura, a oko 200 studenata je preuzelo svoje kartice na teritoriji KiM - rekla je direktorka Sektora za platne kartice i digitalno bankarstvo u Poštanskoj štedionici Jelena Sekulović.

Prema njenim rečima, studenti sa ličnom kartom dolaze u odabranu ekspozituru banke i na licu otvaraju račun i dobijaju karticu, a procedura nije duga i traje od 10 do 15 minuta.

- Uz račun koji banka otvara dodeljuje i karticu. To je nova studentska kartica, Dina kard i Union Pay. Besplatno je i vođenje računa i usluge elektronskog i digitalnog bankarstva. Ukupno je 220 ekspozitura. Na samom portalu kada se student registruje, on iz padajućeg menija bira ekspozituru koja mu je najbliža, rekla je Sekulović.

Studenti će imati popuste u teretanama, bioskopima, knjižarama, turističkim agencijama...

Pomoćnik ministra prosvete za viosoko obrazovanje Aleksandar Jović iskazao je zadovoljstvo jer su studenti prepoznali značaj ovog projekta Ministarstva finansija, Ministarstva prosvete, koji se zajedno sprovodi sa Bankom Poštanskom štedionicom.

- To može da se vidi po broju prijavljenih. Preko 80.000 studenata prijavilo se za besplatnu studentsku platnu karticu. Za sada je potpisano 45 ugovora sa kompanijama koje su različitih oblasti. Tu imamo apoteke, teretane, bioskope, Srbijavoz, Er Srbija, Dunav osiguranje, knjižare, izdavači, naravno i trgovinske lance, turističke agencije koje se najviše bave putovanjima mladih - rekao je Jović.

Sve je spremno da studenti koji su preuzeli svoje kartice sutra mogu da ostvaruju popuste, rekao je Jović.

- Prijava se vrši preko portala Uprave za trezor i nisu vremenski ograničene, a sutra puštamo Portal gde će biti objedinjeni svi popusti na jednom mestu - rekao je Jović.

BONUS VIDEO: OGROMNO INTERESOVANjE ZA STUDENTSKE KARTICE - Ministar Siniša Mali za "Novosti"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!