NASTUPA 240 IZLAGAČA IZ 11 ZEMALJA : Na Novosadskom sajmu danas najavljen 54. Sajam turizma

S. BAJIĆ

21. 11. 2023. u 17:37

NA 54. sajmu turizma, koji će po drugi put biti održan kao samostalna manifestacija, od 30. novembra do 2. decembra na Novosadsakom sajmu, nastupiće 240 izlagača iz 11 zemalja.

НАСТУПА 240 ИЗЛАГАЧА ИЗ 11 ЗЕМАЉА : На Новосадском сајму данас најављен 54. Сајам туризма

S.B.

To je na današnjoj konferenciji za novinare potvrdio Nikola Lovrić, generalni direktor, i naglasio da će ulaz za posetioce, povodom godine u kojoj se obeležava čitav vek od osnivanja Novosadskog sajma, biti besplatan, kao i činjenicu da će pored evropskih zemalja učestvovati i Nepal, Indija i Kamerun.

Regija- partner ovogodišnje manifestacije turizma, koju podržavaju Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Turističke organizacije Novog Sada i Vojvodine, je Boka Kotorska. Tim povodom je Nevenka Ćirović, generalna konzulka Crne Gore u Srbiji, u prvi plan istakla promocije dočeka Nove godine i zimske turističke sezone , posebno u Herceg Novom, Budvi, Kotoru i Tivtu.

- U smiraj ove godine na Crnogorskom primorju i u nekoliko gradova, nastupiće zvezde estrade iz regiona, a kada je reč o rastu cena u zimskoj turističkoj sezoni, on će biti simboličan i prinudan, ali svakako ćemo gledati da se to izbegne- rekla je Ćirovićeva.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Nenad Ivanišević, naglasio je da ovogodišnji sajam turizma, pored vrhunskih sadržaja,karakterišu i dodatne činjenice.

Jubileji

Novosadski sajam tokom cele godine obeležava vek postojanja, ali to nije i jedini jubilej o kojem će se govoriti na Sajmu turizma. Jer, turistička organizacija Zlatibor će obeležiti 130 godina organizovanog turizma na planinskoj lepotici, TO Grada Požarevca - 60. Ljubičevske konjičke igre, Zemun će obeležiti 50 godina, Surčin 20 godina, a TO Opštine Novi Bečej 10 godina uspešnog rada.

- Pre svega, reč je o besplatnom ulazu za posetioce, što doprinosi ukupnoj manifestaciji, okupiće se dobitnici priznanja "Najbolje iz Vojvodine" i videćemo budućnost turizma na delu s obzirom na to da se predstavljaju i obrazovne ustanove koje u svom profilu sadrže tu privrednu granu- rekao je Ivanišević.

Zimska turistička ponuda Vojvodine biće posebno predstavljena na štandovima turističkih organizacija pokrajine i grada, s akcentom na Fruškogorje, što su naglasili Milica Šušnjić i Branislav Knežević, čelnici novosadskih turoperatera.

- Turistička organizacija Novog Sada je za ovogodišnju smotru turističkih poslenika imala posebnu kampanju, što se naročito odrazilo na smeštajne kapacitete, s obzirom na to da se traži krevet više. Najavljeni su brojni gosti, turoperateri iz regiona, što će posebno značiti posetiocima za koje je pripremljen i sadržajan prateći program. Predstavićemo zimsku turističku ponudu Novog Sada, digitalne mape grada i Fruške gore, Novosadski vinski put i posebno, Sremske Karlovce- rekao je Knežević, direktor TONS-a.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)